miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova nu mai e dorită la malul Dunării: „Această echipă nu e a severinenilor!”

FCU Craiova ar putea să-și reia peregrinările prin Oltenia, după ce autoritățile din Severin cer ca gruparea lui Mititelu să nu le mai calce pragul orașului.
În cadrul unei conferințe de presă, unul dintre reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți a fost ferm: „Această echipă nu este a severinenilor, nu este a Severinului, și nu este normal să suportăm noi, severinenii, acte de dezordine produse de indivizi care au un comportament anti-social de notorietate la nivel național. Nu am uitat ce s-a întâmplat la partida FC Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești, atunci când au atacat în trafic grupurile suporterilor ploieșteni. Ei au un istoric destul de bogat în acte de violență, în special în Craiova, locul lor de baștină. Propunerea noastră este ca această echipă și suporterii ei să nu mai găsească motiv să vină la Severin”.
Demersul acestuia este determinat de incidentele care au avut loc în afara stadionului Municipal, între suporterii din Peluza Sud și jandarmi. La finalul acestora, Jandarmeria a dat un comunicat în care a anunțat că a aplicat 9 amenzi. „Din cauza pandemiei cu COVID-19 la nivel naţional meciurile de fotbal se dispută fără spectatori în tribune. Cu toate acestea, la fiecare partidă de fotbal, jandarmii sunt prezenţi în zona imediată şi apropiată arenei sportive pentru a preveni orice incident care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de siguranţă, a meciului. O astfel de situaţie a avut loc, în această seară, înaintea partidei dintre echipele U.Craiova 1948 S.A.-F.C.Rapid Bucureşti. Astfel, aproximativ 150 de suporteri ai galeriei Peluza Sud 97 U. Craiova, sosiţi la Stadionul din Drobeta Turnu Severin au aruncat în mod repetat asupra forţelor de ordine şi înspre stadion cu fumigene şi mijloace pirotehnice (petarde), fără să respecte indicaţiile/ somaţiile jandarmilor, motiv pentru care s-a intervenit folosind mijloacele din dotare pentru îndepărtarea acestora din zona stadionului. În urma intervenţiei s-a reuşit identificarea din grupul de suporteri a nouă persoane cu un comportament antisocial, fiind legitimate, urmând să fie sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În continuare, pe baza imaginilor surprinse urmează să fie identificate şi alte persoane care au încălcat legea. În urma intervenţiei forţelor de ordine, nu au existat situaţii în care jandarmii sau alte persoane să necesite îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.
În cazul în care oamenii în uniformă îi pot convinge pe decidenții locali să nu mai găzduiască FCU Craiova, atunci Mititelu va trebui să caute o nouă arenă pe care să evolueze liderul ligii a doua.

Politica