Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Masca devine obligatorie atât în spaţii închise, cât şi pe stradă, în Caracal

Publicat

pe

În Caracal, oraşul cu cea mai mare rată de infectare din Olt nu se va mai putea ieşi din casă fără mască de protecţie. Măsura a fost instituită de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi se aplică din 15 octombrie.

„Prin hotărârea CJSU de astăzi, a fost introdusă obligativitatea purtării măștii de protecție,  astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise din municipiul Caracal. Măsura a fost adoptată  în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în această localitate este în creştere (rata de incidenţă – 2,70)“, a transmis Prefectura Olt.

Şi în celelalte localităţi cu număr mare de infectări s-au impus restricţii, care se aplică tot din 15 octombrie.  

De asemenea, prefectura a anunțat că, pentru localităţile care înregistrează o rată a incidenţei cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv comunele Milcov (rata de incidenţă – 2,72), Perieţi (rata de inicenţă – 2,54), Bălteni (rata de inicenţă – 1,90), Dobreţu (rata de inicenţă -1,68) şi Brebeni (rata de inicenţă – 1,53), se dispun următoarele măsuri, după caz:

– Suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor

– Suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel;

– Suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia agenţiilor Companiei Naţionale ,,Loteria Românăˮ SA şi a agenţiilor de pariuri sportive, cu respectarea condiţiilor minime de funcţionare prevăzute în Anexa nr. 1 a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt nr. 40/09.10.2020; – Suspendarea activităţii în spaţii închise pentru cinematografe şi teatre.

”Aceste măsurile intră în vigoare începând cu data de 15.10.2020 şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori“, se mai menţionează în comunicat, citat de Adevarul. 

Pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare a hranei se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.