joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii montani din Voineasa au recuperat un bătrân dispărut

Un bătrân din județul Alba, în vârstă de 76 ani, a fost dat dispărut de către familie sâmbătă, 10 octombrie a.c.. Ulterior, vârstnicul a fost găsit de către echipajul de jandarmerie montan din Voineasa. Bărbatul a plecat cu bicicleta în zona Tartarău din Munții Șureanu să culeagă ciuperci și nu s-a mai întors acasă, motiv pentru care familia s-a alertat și a cerut sprijinul autorităților locale.
„Având în vedere că bicicleta bătrânului a fost găsită la hotarul dintre comuna Șugag și Obârșia Lotrului, la ora 09.30 am fost solicitați de către Jandarmeria Alba să le acordăm sprijin. În aproximativ o oră, echipajul de jandarmerie din Voineasa aflat în serviciu a găsit bătrânul la Cabana Regelui, aflată la 5 km de localitatea Șugag”, au informat jandarmii vâlceni.
Bătrânul de 76 ani le-a spus jandarmilor că a înnoptat la o stână părăsită și nu a avut semnal la telefon ca să-și anunțe familia. Starea în care acesta a fost găsit a fost bună și nu a necesitat îngrijiri medicale. Ulterior, a fost dus în siguranță de către jandarmi până la limita localității Șugag.
„Menționăm că la căutarea bărbatului au participat atât rudele acestuia, cât și patrulele mixte de jandarmi și polițiști din județul Alba”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei Vâlcea.

Politica