miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment OMS: Revenirea la izolare trebuie să fie ultima soluție

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția marți că reîntoarcerea la perioada de izolare totală pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu SARS-CoV-2 ar trebui să fie „ultima soluție” în lupta cu pandemia.

Avertismentul OMS vine în contextul în care din ce în ce mai multe state europene par să ia în considerare un astfel de scenariu, după cum informează Agerpres.

„Restricţiile mari de mişcare care ţin multă lume în casă şi limitează multora posibilitatea de a merge la lucru şi a socializa trebuie să fie ultima soluţie atunci când vine vorba de prevenirea COVID-19 şi evitarea saturării sistemelor sanitare. Nu este vorba de a alege între a lăsa virusul liber sau a închide societăţile noastre”, a declarat marți Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, oficialul OMS a adăugat că măsurile de acest tip „nu sunt sustenabile, ţinând cont de impactul social şi economic mare” al acestora.

Jasarevic a mai declarat că există în prezent mai multe mijloace pentru combaterea pandemiei, printre care se numără igiena mâinilor, distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și urmărirea cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus de către autoritățile de sănătate publică din fiecare țară în parte.

Purtătorul de cuvânt al OMS a recunoscut că „unele ţări s-au văzut obligate să adopte măsuri pentru ca cetăţenii să rămână acasă pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi spitalizările” și pentru a câștiga timp în vederea ameliorării capacității de răspuns a sistemelor de sănătate.

Aproximativ 38 de milioane de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la nivel mondial până în prezent, iar peste un milion de oameni și-au pierdut viața ca urmare a acestei boli, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Politica