vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

10 tineri fără mască, prinși de jandarmi într-un părculeț din Râmnicu Vâlcea

Un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu pe raza cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea a observat că, într-un părculeţ, un grup de 10 tineri nu respectau măsurile de protecţie sanitară în ceea ce priveşte răspândirea virusului SARS-COV2. Se pare cei 10 au fost doar informați cu obligațiile pe care le au, iar oamenii legii doar i-au avertizat.
„Tinerii cu vârste cuprinse între 19-21 ani au fost interceptaţi şi informaţi asupra faptului că purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise, în cazul în care sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie, are caracter obligatoriu, iar nerespectarea acestei prevederi poate atrage sancţiuni cu valori cuprinse între 500 şi 2.500 lei”, spun jandarmii.
De asemenea, jandarmii au atras atenţia tinerilor că nu trebuie să se expună riscurilor cu bună ştiinţă şi le-au pus în vedere regulile de igienă, respectiv protecţie sanitară impuse de contextul actual. Jandarmii au dorit ca tinerii să conştientizeze faptul că viaţa şi sănătatea lor, precum şi a persoanelor din jurul lor este cea mai importantă şi nu au aplicat sancţiuni contravenţionale.
„Pentru că preţuim viaţa, vom fi în continuare la datorie 24/24h şi vom acţiona alături de celelalte forţe de ordine pentru prevenirea şi răspândirea virusului SARS-COV2”, transmit oamenii legii.

Politica