joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război total între Peluza Sud și jandarmi!

Una dintre torțele aruncate de ultrași l-a rănit pe un jandarm. A fost fitilul care a aprins scandalul

Pe vreme de pandemie, fotbalul se joacă fără suporteri. Acest fapt nu i-a oprit pe membrii galeriei oltene să facă deplasarea la Severin. Ultrașii craioveni s-au bucurat la primul gol, aruncând torțe în interiorul stadionului. Câteva scaune din dreptul peluzei au luat foc. Jandarmii s-au mobilizat să stopeze manifestările. Unul dintre ei a fost nimerit în plin de o torță. Au urmat fugăriri pe străzile adiacente stadionului Municipal din Severin.
Într-un comunicat, jandarmii au anunțat că au aplicat 9 amenzi în urma incidentelor:
„Din cauza pandemiei cu COVID-19 la nivel naţional meciurile de fotbal se dispută fără spectatori în tribune. Cu toate acestea, la fiecare partidă de fotbal, jandarmii sunt prezenţi în zona imediată şi apropiată arenei sportive pentru a preveni orice incident care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de siguranţă, a meciului. O astfel de situaţie a avut loc, în această seară, înaintea partidei dintre echipele U.Craiova 1948 S.A.-F.C.Rapid Bucureşti.
Astfel, aproximativ 150 de suporteri ai galeriei Peluza Sud 97 U. Craiova, sosiţi la Stadionul din Drobeta Turnu Severin au aruncat în mod repetat asupra forţelor de ordine şi înspre stadion cu fumigene şi mijloace pirotehnice (petarde), fără să respecte indicaţiile/ somaţiile jandarmilor, motiv pentru s-a intervenit folosind mijloacele din dotare pentru îndepărtarea acestora din zona stadionului.
În urma intervenţiei s-a reuşit identificarea din grupul de suporteri a nouă persoane cu un comportament antisocial, fiind legitimate, urmând să fie sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În continuare, pe baza imaginilor surprinse urmează să fie identificate şi alte persoane care au încălcat legea.
În urma intervenţiei forţelor de ordine, nu au existat situaţii în care jandarmii sau alte persoane să necesite îngrijiri medicale.”

Politica