joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bebeluș de doar 7 săptămâni, infectat cu coronavirus

Cel mai mic bebeluș infectat cu coronavirus este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și are doar 7 săptămâni, iar medicii îl țin permanent sub observație ca starea lui de sănătate să nu se agraveze.

Potrivit realitatea.net, copilul s-a molipsit de la părinții lui.

Pentru că există pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar: „Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2. (…) Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă” a spus medicul primar radiolog, șef Secție Radiologie și Imagistică Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș” Timișoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul Victor Babeș deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de înaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie și Boli Infecțioase.

Politica