miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Sănătăţii: Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţii

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că bolnavii asimptomatici vor fi evaluaţi la domiciliu, iar apoi vor fi programaţi pentru investigaţii, în timp ce pacienţii simptomatici cu comorbidităţi vor rămâne în continuare internaţi în spital.

“Asimptomaticii după ce primesc rezultatul testului trebuie să anunţe medicul de familie, DSP sau să meargă cu ambulanţa la un spital de boli infecţioase. În acest moment un asimptomatic merge şi aglomerează tot ce înseamnă primirile urgenţe. Vom face o evaluare săptămâna viitoare şi chiar luni vom avea această întâlnire pentru a da o nouă direcţie. Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinicice. Simptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne pe internare în continuare. Simptomaticii fără comorbidităţi vor primi un tratament, vor fi evaluaţi şi vor merge la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit Adevărul.  

El a spus că este pregătită o colaborare în acest sens cu medicii de familie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Avem pregătită o colaborare cu medicii de familie atât prin contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare în care vor primi 30 de puncte pentru fiecare caz, precum şi posibilitatea de prestări servicii pe care o vor avea cu direcţiile de sănătate“, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Politica