vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Secţiile de la Terapie Intensivă sunt pline

În judeţul Gorj au fost înregistrate astăzi 37 de noi cazuri de îmbolnăvire. 22  teste pozitive au fost constatate la laboratorul din sistemul public, iar 15  la laboratoarele din sistemul privat.  

Grav este secţiile de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID-19 sunt pline şi cu greu se mai găsesc locuri libere. 

De asemenea, un medic pneumolog din judeţul Gorj susţine că a depistat alte două noi simptome în cazul pacienţilor cu COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul Elena Vlad, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, spune că doi bolnavi au manifestat o accentuare a simţurilor.   

Aceştia aveau simţul gustului şi al mirosului mult prea dezvoltat, deşi în cazul celor mai mulţi pacienţi manifestările întâlnite sunt pierderea gustului şi al mirosului. 

„Manifestările pe care le-am întâlnit la cei doi pacienţi ar trebui pezentate în lumea medicală. La cei doi pacienţi era prezentă accentuarea simţurilor. Simţeau mirosul din încăperea alăturată. Dacă puneai o lămâie în camera de alături, pacienţii simţeau mirosul. La primul pacient am crezut că este o întâmplare, încă am mai avut un pacient cu aceleaşi manifestări şi mi-am dat seama că face parte din simptomatologia bolii“, a declarat medicul Elena Vlad, citată de Adevărul.

Politica