Conecteaza-te cu noi

Actualitate

UDMR vrea la guvernare

Publicat

pe

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Arad, că România va avea nevoie de o perioadă de stabilitate politică după alegerile parlamentare, pe care Uniunea este pregătită să o asigure dacă va depinde de ea, arătând că o majoritate de centru-dreapta ar fi de preferat.

Kelemen Hunor a făcut o scurtă analiză în perspectiva alegerilor parlamentare, afirmând că este optimist privind rezultatele ce vor fi obţinute de UDMR, care ar trebui să fie cel puţin egale cu cele din 2016.

El a mai spus că „după alegerile parlamentare, România va avea nevoie de stabilitate politică”.

„De opt ani de zile suntem într-o criză politică şi instabilitate politică permanentă. Acest lucru se poate demonstra cu o singură frază: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile? Nici măcar să faci nişte proiecte cap-coadă nu poţi, şi nu am vorbit de punerea în practică a acestor proiecte. De aceea eu cred că pasul următor trebuie să fie o stabilitate politică, fiindcă avem posibilităţi enorme dacă ne gândim la fondurile europene (….), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient. Fără stabilitate politică nu se poate, s-a demonstrat că în opt ani cu zece guverne nu am reuşit să cheltuim din programele operaţionale de infrastructură mare nici jumătate. Dacă nu ai proiecte, UE nu va veni şi nu va face proiecte în locul tău”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Întrebat dacă UDMR ar fi interesată să participe la următoarea guvernare, el a răspuns: „Orice partid doreşte acest lucru. Dacă găsiţi un partid care spune că se prezintă la alegeri ca să stea în opoziţie, să puneţi ştampila pe noi, să nu puneţi ştampila pe acel partid. În politică acesta este scopul, să pui în aplicare programul politic cu care te duci în faţa electoratului, nu este nicio ruşine, dar acest lucru nu înseamnă că vei reuşi după fiecare alegeri să mergi în Executiv”.

Continue Reading
1 Comment

1 Comentariu

  1. nu conteaza

    7 octombrie 2020 at 9:41

    bai vere, da’ce duios glasuieste badia kelemen …nu merge oleaca-n interes national prin slobozia …???

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.