Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 7.000 de posturi de medici rezidenți, scoase la concurs

Publicat

pe

Ministerul Sănătății anunță că joi încep înscrierile pentru concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 2020, peste 7.000 de locuri fiind scoase la concurs.

 Examenul va avea loc în 15 noiembrie în șase centre universitare.

Potrivit Ministerului Sănătății, anul acesta, concursul de intrare în Rezidențiat va fi organizat de către Ministerul Sănătății în data de 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare, respectiv București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie.

Concursul va dura 4 ore și va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune vor fi scoase la concurs un număr de 7.061 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, informează Agerpres.

Vor fi 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Înscrierile pentru concurs se va face în perioada 8 – 20 octombrie 2020, prin direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie. Dosarele vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire. Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare.

Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării.

Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor, astfel încât să fie limitată interacțiunea umană la sediile DSP.

Continue Reading