Conecteaza-te cu noi

Actualitate

OMS: vaccinul anti-Covid ar putea fi gata până la sfârșitul anului

Publicat

pe

Șeful Organizației Mondiale, Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat că un vaccin anti-Covid ar pute fi gata până la sfârșitul anului 2020. Liderul OMS a făcut apel la solidaritate și angajament politic din partea tuturor liderilor, pentru a se asigura o distribuire egală a vaccinurilor atunci când vor fi disponibile, scrie gandul.ro care citează Reuters.

”Vom avea nevoie de vaccinuri și există speranță că până la finalul acestui an am putea avea un vaccin. Există speranță”, a afirmat Tedros, fără a elabora.Nouă vaccinuri experimentale sunt în programul COVAX, al OMS, care vizează să distribuie două miliarde de doze până la finalul anului 2021.

Mecanismul COVAX, condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) și OMS, urmărește să accelereze dezvoltarea și fabricarea de vaccinuri împotriva COVID-19 și să garanteze un acces corect și echitabil pentru fiecare țară din lume.

China este în discuții cu OMS pentru ca vaccinurile sale COVID-19, produse local, să fie evaluate de Organizația Mondială a Sănătății, fapt care reprezintă un pas către punerea lor pe piața internațională, a anunțat marți un oficial al OMS.

Socorro Escalate, coordonatorul OMS pentru medicamente esențiale și tehnologii de sănătate din regiunea Pacificului de Vest, a declarat într-o conferință de presă desfășurată online că statul asiatic a purtat discuții preliminare cu OMS pentru ca vaccinurile sale să fie incluse într-o listă pentru utilizare de urgență.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.