vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Rotaru a făcut spectacol în ultima zi de mercato!

Patronul și-a băgat ariciul în cușcă: CSU a fost cea mai activă echipă din Liga 1 pe piața transferurilor

Lider al campionatului, CSU Craiova a făcut show și pe piața transferurilor. La capitolul vânzări, Mihai Rotaru a dat tunul lui 2020: 8.5 milioane de euro de la AC Parma pentru Valentin Mihăilă. Este prima oară când gruparea olteană vinde un jucător într-unul dintre cele mai puternice 5 campionate ale Europei. Plecarea lui Mihăilă și accidentarea lui Elvir Koljic a dus la o campanie agresivă și la capitolul achiziții.
Rotaru i-a adus lui Bergodi un jucător de națională U21, anume George Cîmpanu, cumpărat de la FC Botoșani. „Universitatea Craiova mai are încă un jucător la Naționala Under-21: George Cîmpanu. El a semnat cu Știința pe o perioadă de 5 ani, fiind un fotbalist monitorizat de noi de aproape doi ani”, a fost primul anunț al clubului din Bănie. Astfel, patronul i-a furnizat antrenorului italian încă o opțiune pentru regula impusă de FRF, cu doi juniori în teren.

Botoșani, noua pepinieră a CSU!
Dacă în sezoanele trecute, CSU Craiova se aproviziona masiv de la Gaz Metan Mediaș, acum FC Botoșani pare să devină noua pepinieră a clubului alb-albastru. După Cîmpanu, oltenii l-au cumpărat și pe Ofosu: „Reagy Ofosu este jucătorul Universității Craiova pentru următorii 3 ani, campion al Slovaciei, fotbalist polivalent ce evoluează pe toate pozițiile din compartimentul ofensiv. Bun venit, Reagy!”.
Ofosu a venit la Botoșani în vara lui 2019 și a mai jucat la Hamburg II, FC Ingolstadt II, Chemnitzer, SV Grodig, NEC Nijmegen, Istra, Spartak Trnava și Szombathelyi Haladás. Ofosu are 7 goluri și 8 pase decisive în cele 42 de meciuri pentru gruparea botoșăneană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rotaru a lăsat Voluntariul fără căpitan
Din campionatul intern, Rotaru a dat lovitura, cooptându-l pe Mihai Căpățână, căpitanul celor de la FC Voluntari. Transferul marchează o repatriere a jucătorului în Oltenia, acesta fiind originar din Slatina. „Mihai Căpățână a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe o perioadă de 4 ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Bine ai venit, Mihai!”, au scris oficialii clubului pe pagina lor de facebook.

E Koljic sau Fajic?
Până la Koljic, Mihai Rotaru, a dat rateu după rateu în căutarea unui golgheter autentic. Când era în B l-a adus pe lituanianul Valskis, mutare ce s-a dovedit un fiasco. Apoi, în Bănie au aterizat Fajic, Glavina, Rambe, Jazvic, Zakaric ori Carlos Fortes, vârfuri de atac care n-au dat randament în culorile alb-albastre. Patronul l-a descoperit acum pe Ivan Mamut, vârf de 1.92 m, 23 de ani, croit parcă pe profilul lui Koljic. Băiatul, crescut la juniorii lui Hajduk Split, a fost împrumutat în ligile inferioare din Croația, până a fost luat gratis de Inter Zapresic în 2016. Nu a rupt gura târgului din Zapresic, drept urmare a fost împrumutat la NK Sesvete. A fost readus la Inter-ul Croației când echipa a retrogradat în B. Tânărul Mamut are 21 de goluri în 97 de meciuri: 11 în prima ligă, 10 în cea de-a doua din Croația. În acest sezon, Ivan Mamut are 2 goluri în patru meciuri în cea de-a doua divizie din Croația. Jucătorul e cotat la 650.000 euro de site-ul numărul unu în acest domeniu, transfermarkt.de.

Politica