vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj: Cercetaţi penal pentru mită electorală. Banii au fost strecuraţi într-un pliant electoral

Un candidat la primărie şi doi complici din comuna Peştişani, judeţul Gorj (localitatea natală a marelui sculptor Constantin Brâncuşi), sunt cercetaţi penal de poliţie pentru că au oferit mită electorală alegătorilor.

Banii au fost introduşi într-un pliant electoral care a fost oferit unui tânăr de 24 de ani.

„La data de 26 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu, în baza unor informaţii apărute în spaţiul public prin intermediul unei reţele de socializare, s-au sesizat cu privire la faptul că în data de 25 septembrie a.c., trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani, din comuna Peştişani, ar fi purtat discuţii cu un tânăr, de 24 de ani, din comuna Peştişani, în scopul determinării acestuia să voteze un anumit candidat la funcţia de primar al comunei Peştişani, ocazie cu care i-ar fi înmânat acestuia un pliant electoral, iar după intrarea în locuinţă, tânărul a constatat că în interiorul pliantului s-ar afla suma de 300 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt“, a spus Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, scrie psnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre cei cercetaţi se află fostul candidat la Primăria comunei Peştişani, Ilie Fuiorea, precum şi inginerul silvic Tiberiu Nicolae Logăscu, care mai este inculpat într-un alt dosar penal care vizează tăieri ilegale de arbori, luare de mită şi alte infracţiuni.

Ilie Fuiorea, care a candidat la funcţia de primar, spune că nu ştie absolut nimic în legătură cu acuzaţiile care i se aduc: „Nu ştiu nimic. Nu am habar despre aşa ceva. Este posibil să fie vreo înscenare“.  

Primarul localităţii, Cosmin Pigui, de la PSD, adversarul lui Fuiorea la alegerile locale, spune că există martori: „Fostul meu contracandidat are un dosar penal pentru mită electorală. S-a sesizat poliţia de pe Facebook. Mita a constat în 300 de lei pentru un vot. Dacă eram în situaţia respectivă, eram săltat de atunci, dar aşa cercetările abia se fac în dosar. A fost un autodenunţ din partea persoanei care a primit banii, familia persoanei respective care a văzut când au fost daţi banii, care au fost ridicat de organul de cercetare penală. De aici încolo este treaba organului de cercetare penală. Astfel de cazuri au fost multe la Peştişani“.

Politica