vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Român, acuzat că a omorât 39 de imigranți vietnamezi pe care îi transporta ilegal

Mai mulți bărbați, printre care și românul Gheorghe Nica, sunt acuzați că sunt membri ai unui „cerc internațional de contrabandă cu oameni”. Aceștia au apărut pentru prima dată în fața judecătorului luni, 5 octombrie.

Șoferul de camion irlandez Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani, și britanicul-român Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, sunt acuzați că au ucis opt femei, doi băieți și 29 de bărbați pe 23 octombrie, transmite gandul.ro care citează Mail Online.

Christopher Kennedy, în vârstă de 24 de ani, și Valentin Calota, în vârstă de 37 de ani, care a lipsit de la procesul de luni, ar face parte dintr-o rețea internațională care transportă cetățeni non-UE în Marea Britanie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii susțin că Harrison a condus remorca către portul belgian Zeebrugge înainte de a naviga spre Purfleet, în Essex, iar cadavrele au fost găsite în apropierea punctului de trecere Dartford.

Bald și Nica au apărut în fața judecătorului Sweeney îmbrăcați într-o cămașă și pantaloni de culori închise alături de Harrison, care purta ochelari și o cămașă mov. Nica a negat cele 39 de acuzații de omucidere și conspirație la imigrație ilegală.

 În august, un transportator a recunoscut că a ucis migranții care au murit. Ronan Hughes, în vârstă de 40 de ani, făcea parte dintr-un inel internațional care transporta cetățeni non-UE în țară.

El a pledat vinovat la Old Bailey pentru uciderea a opt femei, doi băieți și 29 de bărbați, care au fost găsiți în spatele unui camion condus de Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, într-o zonă industrială de lângă Grays, Essex.

Cei 39 de imigranți vietnamezi au fost găsiți într-un camion frigorific, în apropierea regiunii Grays, Essex, Marea Britanie. Unii din cei implicați în proces au pledat „vinovat”, ceea ce înseamnă că vor fi condamnați în scurt timp, în timp ce procesul românului, dar nu numai, va începe miercuri, 7 octombrie.

Politica