vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul de posturi din sistemul de învățământ urmează să fie suplimentat cu aproximativ 750 de locuri

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat de Ziua Mondială a Educației că numărul de posturi din sistemul de învățământ urmează să fie suplimentat cu aproximativ 750 de locuri în urma unei analize la nivelul sistemului.

Monica Anisie a făcut anunțul în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

„Am decis ca săptămâna aceasta, în cadrul şedinţei de Guvern, să iniţiez o hotărâre de Guvern prin care să măresc numărul de posturi pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic. Deja am avut o astfel de iniţiativă prin care am suplimentat cu 500 de posturi, iar acum, săptămâna aceasta, voi suplimenta cu 750 de posturi. Am făcut o analiză la nivelul sistemului şi în felul acesta voi iniţia această hotărâre de Guvern”, a declarat aceasta, citată de gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, ministrul le-a transmis un mesaj și cadrelor didatice din învățământul românesc.

„Aş dori să spun tuturor: La mulţi ani de Ziua Educaţiei!. Le doresc tuturor cadrelor didactice sănătate multă, putere, să fie alături de elevi în această perioadă. Aş dori să transmit un mesaj întregii societăţi, să respecte regulile în această perioadă. E important să rămânem sănătoşi”, a transmis oficialul.

Ministrul Educației a făcut și câteva precizări și despre profesorii care refuză să predea ore în mediul online.

„Toţi profesorii trebuie să înţeleagă că este important să fie alături de elevi pentru că aceasta este menirea noastră – să fim alături de elevii noştri, să îi învăţăm, să îi îndrumăm şi să îi sprijinim emoţional. Aceştia trebuie să înţeleagă lucrul despre care am vorbit mai devreme”, a punctat ministrul.

Politica