Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Marcel Ciolacu vrea să scape de Oprișan după ce baronul PSD a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea

Publicat

pe

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar vrea să scape de Oprișan după ce baronul PSD a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean Vrancea. Oprișan ar urma să fie tras pe linie moartă și înlocuit din fruntea organizației PSD Vrancea. 

Însă, Oprișan visa la altceva! Baronul PSD și-ar fi dorit un loc în Parlament, model pe care vor încerca să îl urmeze mai mulți lideri ai partidului care nu au reușit să câștige un loc în administrația locală la alegerile din 27 septembrie.

Surse din partid susțin, însă, că cel mai probabil Marian Oprișan va fi schimbat din fruntea organizației cu Cristian Misăilă, social democratul care a câștigat un nou mandat de primar în Focșani, iar Oprișan va fi tras pe linie moartă și nu va prinde nici loc pe lista PSD pentru Senat.

În zilele următoarea, organizațiile PSD județene vor discuta, individual, cu conducerea partidului criteriile și persoanele care vor fi susținute pentru un loc în Parlament.

Potrivit unor surse, mai mulți lideri de organizații județene și-ar putea pierde funcția de conducere de la vârful filialelor, după alegerile locale. 

Printre aceștia se numără Gabriela Zetea (PSD Maramureș), Felix Stroe (PSD Constanța), Mihai Fifor (PSD Arad), Marius Dunca (PSD Brașov) sau Ioan Dârzu (PSD Alba). 

De asemenea, nu sunt excluse schimbări și în structura de vicepreședinți. Printre cei care se află în conducerea centrală a partidului și au pierdut alegerile locale sunt Gabriel Zetea, care a pierdut la Maramureș funcția de președinte de CJ și Decebal Făgădău, primarul învins al Constanței.

Gabriela Firea scapă de sancțiuni, chiar dacă a pierdut alegerile din București. Conducerea partidului consideră rezultatul din Capitală bun, iar Firea va fi răsplătită cu un loc în Senat, scrie Digi24. 

Continue Reading