joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Localitățile din județul Vâlcea nu intră în carantină 15 zile

După ce s-a vorbit despre o eventuală decizie a Departamentului pentru Situații de Urgență, care ar fi dispus carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea până pe 15 octombrie, autoritățile vâlcene au ținut să-i informeze pe cetățeni că nu se va întâmpla așa ceva.
„Ca urmare a propagării în mediul online a unor informații potrivit cărora șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ar fi dispus carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea până pe 15 octombrie, facem precizarea că acestea sunt informații false. Prefectul Sebastian Fârtat a discutat în această după-amiază cu domnul dr. Raed Arafat, care a afirmat categoric că nici nu s-a pus în discuție luarea unor astfel de măsuri pentru Vâlcea, singurele restricții aplicate în județ în prezent fiind cele dispuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea prin Hotărârea nr. 25 și care vizează 19 localități în care rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, a transmis Prefectura Vâlcea.
Potrivit autorităților vâlcene, aceste restricții dispuse prin Hotărârea nr. 25 a CJSU Vâlcea prevăd reducerea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor la 1/3 din capacitatea autorizată, precum și suspendarea activității operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, sunt suspendate spectacolele, concertele și evenimentele culturale, precum și evenimentele private (nunți, botezuri, zile onomastice etc) și rânduielile bisericești (pomeni și parastase) în localurile publice situate în spații închise. Totodată este interzisă organizarea de evenimente publice ocazionale de tip târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri, piețe volante, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise fiind valabilă doar dacă sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie.
„Restricțiile sunt valabile până pe 14 octombrie inclusiv, însă nu afectează celelalte localități din județ și nici nu presupun închiderea sau carantinarea celor 19 localități pentru care au fost dispuse aceste măsuri. Facem apel pe această cale la cetățenii județului să nu dea atenție și să nu distribuie aceste informații false vehiculate în mediul online și să se informeze doar din surse autorizate și verificate”, se arată în comunicatul emis de Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea.

Politica