joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teatrul, ca disciplină opțională din acest an școlar

De anul acesta, elevii vor putea studia, la alegere, tainele artelor teatrale încă din clasa a III-a. Deocamdată, disciplina aprobată prin ordin de ministru este opțională. Beneficiile sunt vizibile în dezvoltarea copiilor care fac astfel de cursuri în afara școlii.

Materia este opțională, dar se va preda în școli și licee.

„Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică a propus, în acest an şcolar, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, introducerea în curriculumul la decizia şcolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba şi literatura română şi ministru, consider că acesta este un moment important pentru educaţie, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene privind competenţele-cheie pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii, în care sunt incluse şi competenţele artistice, dar şi Declaraţiei de la Frankfurt privind Educaţia prin Arte. De asemenea, decizia are la bază şi recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educaţie poate să sporească abilităţile creative şi inovative ale societăţii, să genereze recunoaşterea şi dezvoltarea bunăstării sociale şi culturale, să promoveze şi să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit comunicatului Ministerului, cu ajutorul acestor opţionale, elevii îşi vor dezvolta creativitatea, competenţele de comunicare, dar vor dobândi şi competenţe socio-emoţionale şi un comportament prosocial..

Dascălii care își doresc să predea această materie vor fi formați de profesorii Universității de Artă Teatrală și Cinematografică, în următoarea perioadă.

Politica