sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Să vină a șasea! CSU Craiova nu se va baza pe 4 jucători în duelul cu Poli Iași

Lider al campionatului, CSU Craiova pornește cu prima șansă în duelul cu moldovenii, programat vineri. Poli Iași se află pe 4 în clasament și are moral după victoria cu 5-2 în fața celor de la FCSB, echipă decimată de Covid 19.

Este, probabil, unul dintre motivele pentru care Bergodi s-a arătat precaut înaintea duelului de pe Oblemenco: „Ne aşteaptă un meci delicat, fiindcă întâlnim o echipă bună, de care mă leagă amintiri frumoase, am antrenat acolo în 2008. Iaşiul a început să joace bine, este agresivă, are un antrenor tânăr, dar foarte bun, care poate ajunge un tehnician important în fotbalul românesc. Pe Daniel Pancu îl cunosc mai bine ca persoană, l-am avut jucător la Rapid, experienţa ca jucător motivează bine echipa, care şi-a revenit imediat după ce a făcut un meci prost. Şi ei sunt încrezători, au declarat că vor toate cele 3 puncte la Craiova. Nu ne sperie nimeni, pentru că e fotbal, iar în fotbal nu există teamă, se întâlnesc două echipe bune şi va ieşi un meci frumos. Noi ne-am pregătit bine din toate punctele de vedere, echipa capătă mai multă încredere, vom juca pentru a şasea victorie. Vom vedea vineri dacă am învăţat din greşelile meciurilor anterioare”.
Oltenii au o serie de probleme de lot: cea mai importantă e absența jucătorului U21 Valentin Mihăilă, piesă de rezistență în atacul alb-albaștrilor: „Mihăilă are probleme, din păcate, ne deranjează acest lucru, dar avem lot şi cine îl va înlocui va trebui să joace bine. Valentin e un plus pentru echipă, sper că nu i se va simţi lipsa şi cine va juca o va face foarte bine”. Jucătorul are o pubalgie și a fost trimis pentru investigații amănunțite în Germania. În afara lui, nu vor intra pe teren Paul Papp și Alexandru Tudorie, găsiți pozitivi la testul Covid 19. Improbabilă este și prezența lui Ivanov, după bătaia cu Vătăjelu.
Despre meciul de vineri, Pigliacelli a spus: „Mă aşteptam să începem aşa de tare, fiindcă avem echipă bună, iar anul trecut am fost aproape de a câştiga titlul. Îl ştiu pe Andrei Cristea, a jucat la noi, e un atacant foarte bun, are experienţă, dar încercăm să nu-l lăsăm să dea gol. Dar chiar dacă va marca, pe noi ne interesează punctele, nu cine dă gol.
Am fost supărat, toţi băieţii, pentru eliminarea din Europa League, nu numai eu, am vorbit în vestiar, era foarte important să mergem mai departe în această competiţie. Dar acum nu mai vorbim de acea eliminare, am făcut un meci foarte slab acolo, sperăm să nu se mai întâmple din nou, ne vedem de campionat.
În fotbal e presiune tot timpul, mai ales la Craiova, fiindcă avem echipă bună, sunt condiţii bune. E normal să fie presiune, dacă nu vrei presiune, te duci la altă echipă, te apuci de altceva. Sper să luăm campionatul anul acesta, cred că merită Craiova un titlu”.

Politica