vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2.200 de infectări în Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până miercuri, 2.212 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Numărul persoanelor care au decedat ca urmare la infecției cu virusul SARS-CoV-2 și a altor afecțiuni este de 37.
Până miercuri dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 115 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 42 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 67 au forme medii și 6 internate în secția ATI. Numărul persoanelor declarate vindecate până în acel moment era de 1.378  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.
„În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 17.851 de teste. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 20 de decizii de izolare și 23 de decizii de carantină, în prezent, 423 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 331 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, a transmis Prefectura Vâlcea.

Politica