sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljul a primit 11.000 de doze de vaccin antigripal

11.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţul Dolj pentru campania de vaccinare gratuită. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) spun că Doljul ar putea primi, de la Ministerul Sănătăţii, 100.000 de vaccinuri.
De dozele deja repartizate vor beneficia femeile însărcinate, copiii cu vârste între trei și cinci ani, dar și personalul medical.
„Vaccinul pentru populație l-am primit, o primă tranșă de 11.000 de doze. Ca și până acum, vaccinul va veni în etape. Anul trecut, am primit 50.000 de doze, iar anul acesta urmează să primim dublu, după cum au spus cei de la Ministerul Sănătății. Așa au anunțat că au cumpărat număr dublu de doze”, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.
Potrivit acestuia, o nouă tranşă de vaccinuri ar urma să fie primită în octombrie. Şi în noiembrie Doljul va primi vaccinuri antigripale.
Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.
Sunt vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Politica