joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bebeluş de nouă luni, internat la Terapie Intensivă după ce a confirmat cu COVID-19

Un bebeluş de 9 luni dintr-o localitate din judeţul Galaţi a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Galaţi după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Mama lui, gravidă în cinci luni, este infectată şi ea, fiind internată alături de micuţ.

Bebeluşul a ajuns, în urmă cu o săptămână, la Spitalul de Copii, cu simptomatologie digestivă. A fost confirmat cu COVID-19 şi a primit tratament specific, astfel că starea sa s-a îmbunătăţit. Miercuri, 30 septembrie, i-a fost repetat testul pentru coronavirus, iar în funcţie de rezultat medicii vor stabili dacă copilul va rămâne internat sau nu.

De asemenea, un alt copil, un băiat în vârstă de şase ani, a ajuns, în week-end, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, trimis de la Spitalul „Gomoiu”, cu simptome de apendicită-peritonită. El a fost testat pozitiv la coronavirus, fiind operat de urgenţă. Copilul este acum în stare stabilă, cu uşoare ameliorări, respirând cu mască de oxigen. Micuţul are o afectare pulmonară uşoară, astfel că este monitorizat cu atenţie de medici. Copilul este internat împreună cu mama lui, scrie Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica