sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Scandal după închiderea urnelor de vot: „De nu ţi-oi da eu cu ranga în cap, morţii mă-tii”

Două filmări postate luni, 28 septembrie, pe reţelele de socializare, surprind un incident petrecut în Vâlcea, după închiderea urnelor de vot.

Potrivit filmărilor, un grup de scandalagii ameninţă, intimidează şi înjură nişte poliţişti.

Incident a avut loc duminică noaptea, 27 septembrie, după închiderea urnelor, în apropierea unei secţii de vot din Şirineasa – Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un agent de poliţie care se ocupa de paza secţiei de vot a devenit ţinta atacurilor verbale ale unor scandalagii care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.   

Acesta şi-a chemat în ajutor nişte colegi, iar situaţia a escaladat, motiv pentru care poliţiştii s-au văzut nevoiţi să-l încătuşeze pe cel mai virulent dintre ei, care-i instiga şi pe ceilalţi.   

Când gruparea de cheflii a început să-i ia la rost pe poliţişti pentru că-şi fac meseria, a fost potolită cu spray lacrimogen, motiv pentru care oamenii legii sunt acum cercetaţi de superiori, potrivit Adevărul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea: „La data de 27 septembrie, în jurul orei 22:45, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni au fost sesizaţi de un poliţist, care se afla în paza unei secţii de votare de pe raza comunei Şirineasa, sat Slăviteşti, cu privire la faptul că, în apropierea secţiei de votare, mai multe persoane consumă băuturi alcoolice,  tulbură ordinea şi liniştea publică şi îi adresează cuvinte şi expresii jignitoare agentului de poliţie.   Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat mai multe persoane, moment în care, la vederea oamenilor legii, un bărbat a început să aibă un comportament agresiv faţă de poliţişti şi să instige pe celelalte persoane să fie agresive faţă de poliţişti.   Poliţiştii au procedat la imobilizarea şi încătuşarea bărbatului care provoca scandal, moment în care doi bărbaţi au încercat să împiedice organele de poliţie în luarea măsurilor legale, un poliţist fiind nevoit să folosească spray-ul iritant lacrimogen”.

Pe filmări se vede un bărbat imobilizat la pământ pentru a fi încătuşat, în timp ce în jurul poliţiştilor mai mulţi bărbaţi se arată surprinşi şi nemulţumiţi de gestul oamenilor legii, considerând că nu procedează corect, dirijându-se în apărători. „Să vedem ce face Poliţia aici. Poliţia Băbeni…”   

În acelaşi timp se aude şi vocea persoanei încătuşate care cere: „Filmaţi-mă!… Pentru ce? Eu nu mă opun. Nu mă opun”, strigă acesta, în timp ce ceilalţi îi iau la rost pe poliţişti. „Şefule, pentru ce îl luaţi? „Stai un pic, pentru ce îl luaţi? Ce a făcut?… Nu te împing eu. Nu aşa se procedează… Am ajuns nişte proşti în ţara asta?”, întreabă cei de pe margine.  

Când un poliţist cere persoanei reţinute să îl însoţească: „Hai la maşină, hai la maşină”, cei din jur îşi schimbă rolul şi încearcă să intimideze: „Mă, ce grad ai tu pe tine? Stai, mă, aşa, să te filmez!” spune unul, în timp ce altul pare mai împăciuitor: „Staţi un pic, nu trebuie să faceţi aşa ceva… Şefule, stai un pic, nu se face aşa ceva!”, dar celălalt continuă: „Bă, fii atent, de mâine eşti dezbrăcat (de uniformă – n.r.)!”. 

La un moment se aude vocea unuia dintre poliţişti când îl avertizează pe bărbatul încătuşat: „60 de milioane îţi dau amendă”, moment în care scandalagii devin şi mai agitaţi: „Pentru ce? Ce a făcut ăsta?” întreabă amicii, îndreptându-se ameninţător spre maşina Poliţiei, moment în care unul dintre agenţi scoate un spray lacrimogen din dotare şi-l pulverizează spre cei implicaţi în incident.  

„Dă cu spray. E şmecher ăsta!”, spune unul dintre participanţi, în timp ce alţii folosesc un întreg repertoriu de înjurături, presărat cu ameninţări, din care nu putem reda decât: „Morţii mă-tii să-ţi f…! F…-n gură, de nu ţi-o da eu cu ranga în cap!… Poliţia Română, mai rău ca ţiganii”.

Scandalagiul principal a primit o amendă usturătoare după întregul incident, iar acum participanţii riscă un dosar pentru ultraj.

Politica