sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii de familie reclamă reintroducerea utilizării cardului de sănătate

Societatea Nationala de Medicină de Familie reclamă obligativitatea reintroducerii cardurilor de sănătate de la 1 octombrie, sistemul fiind nefuncţional, în opinia doctorilor.

“Siguranţa pacienţilor trebuie să fie mai presus de un sistem informatic nefuncţional! Medicii de familie sunt surprinşi de intenţia Guvernului de a reintroduce obligativitatea utilizării cardului de sănătate pentru consultaţiile la cabinet începând cu data de 01 octombrie 2020. Utilizarea acestuia a fost suspendată pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă determinate de pandemia de coronavirus.

Societatea Naţionala de Medicina Familiei (SNMF) atrage atenţia ca manipularea cartonului cu cip reprezintă un risc semnificativ atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical. Care este  beneficiul estimat în condiţiile unui sistem informatic nefuncţional? Repetarea blocajelor din sistem şi crearea din nou a cozilor la uşa cabinetelor? Este aceasta o nouă metodă de luptă împotriva pandemiei?”, se arată într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Măsura vine în contextul  unei nemulţumiri justificate a medicilor de familie faţă de  modul în care a fost tratat sistemul medical primar în perioada pandemiei, sistem despre care s-a afirmat că are doar rolul de a elibera adeverinţe, în vremuri în care „neînsemnatul” medic de familie a preluat poveri semnificative din întreaga infrastructură de sănătate, informează psnews.ro

Politica