joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Localnicii din Deveselu îl votează pe primarul decedat de COVID acum zece zile: „Am votat mortul că a fost un primar bun”

Situație fără precedent la Deveselu, unde pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului Ion Aliman, decedat în urmă cu două săptămâni din cauza COVID-19.

Localnicii nu se pot obișnui, însă, cu ideea că edilul care a condus comuna vreme de opt ani nu mai este, iar cel mai nostalgici îl și votează. Mulți alegători au recunoscut că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate, scrie gandul.ro

„ Cum să-l votați, dacă e mort?/  Păi dacă e legea… noi nu am făcut-o, ne-a dat-o cel de sus. L-am votat că pentru noi a fost un primar adevărat”, spune o localnică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am votat mortul, că a fost primar bun”, adaugă un alt sătean.

Primarul comunei Deveselu, din județul Olt, a murit din cauza COVID 19 pe 17 septembrie. Ion Aliman era internat la un spital din București și candida pentru al treilea mandat. Edilul din Deveselu a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie. Inițial a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din București.

„Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone.

Dacă edilul decedat va ieși învingător la aceste alegeri, atunci acestea se vor anula și va fi organizat un nou scrutin. 

Politica