sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. O cântăreaţă de muzică populară încearcă să găsească o casă pentru câinii fără stăpân

Ionela Guzic, o cunoscută interpretă de muzică populară din judeţul Gorj găseşte animalele părăsite, se fotografiază cu acestea, după care postează fotografiile pe reţelele de socializare. Artista le duce, apoi, câinii familiilor care vor să-i adopte.

Pe pagina sa de Facebook, care are foarte mulţi urmăritori, aceasta transmite diferite informaţii legate de campaniile de sterilizare gratuite care se desfăşoară, scrie Adevărul.

În plus, Ionela vrea să-i determine pe cât mai mulţi oameni să nu cumpere un câine ,ci să adopte unul fără stăpâni: „Se fac multe sterilizări gratuite, dar oamenii, deşi sunt gratuite, nu se implică, nu sterilizează, nu adoptă, ci cumpără. Ca să încerc să stopez acest fenomen, am decis, alături de nişte prieteni, să îmi fac fotografii cu animale abandonate ca să le găsesc familii responsabile, iubitoare, care să le adopte. Cine doreşte să adopte un căţel, eu îi voi duce la familia respectivă, mă ofer şofer şi îmi ofer maşina să duc căţeii la sterilizat ca să nu se mai înmulţească. Vreau să conving oamenii să adopte animăluţe abandonate, să le ofere o şansă!”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ionela Guzic are în grijă 50 câini şi 7 cai, pentru care plăteşte lunar îngrijirea şi cazarea. Animalele erau abuzate de proprietari, iar artista s-a implicat pentru salvarea lor. S-a ataşat de ele şi nu s-a mai putut despărţi de câinii şi caii pe care i-a salvat. Caii erau ţinuţi nemâncaţi zile întregi, iar câinii în lanţuri. În plus, Ionela a găsit şi mulţi câini abandonaţi de care s-a ataşat şi pe care i-a adoptat.

foto: facebook/Ionela Guzic

Politica