joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Școli și grădinițe la cele mai înalte standarde. Unde se află cele mai moderne unități de învățământ din tot județul

A început școala în urmă cu două săptămâni, dar, în mediul rural, puțini sunt elevii care au pășit în clădiri noi sau modernizate. În timp ce mulți copii încă mai merg la toalete în curtea școlii, la Brădești, cei aproape 400 de preșcolari și elevi învață în clădiri noi sau reabilitate la cele mai înalte standarde, cu toalete și sisteme de climatizare. Acolo, administrația locală a înțeles că cele mai bune investiții pentru viitor se fac în educație.
„Sunt realizări foarte importante pentru comunitate. Era esențial să investim în unitățile de învățământ pentru ca actul educațional să se poată desfășura în condiții decente. Sunt proiecte care au fost realizate cu fonduri guvernamentale, dar și bani europeni. Toate lucrările au fost încheiate în 2019, astfel că, în acest an școlar, toți elevii beneficiază de condiții excelente și dotări noi”, susține Ion Răcăreanu, primarul comunei Brădești.
Investițiile de la Brădești au făcut ca unitățile de învățământ din localitate să fie cele mai moderne din tot județul. Grădinițe nou construite, școli reabilitate și chiar un after-school sunt proiecte care fac din comună un loc perfect pentru întemeierea unei familii.
„Au fost construite trei grădinițe noi în satele Brădeștii Bătrâni, Tatomirești și Răcari. Pentru acestea au fost accesate atât fonduri guvernamentale, cât și europene. În plus, la Brădești a fost construit și un after-school ce urmează să fie dat în folosință. Aici au fost prevăzute spații pentru studiu și spații pentru odihna celor mici. În ceea ce privește școlile, s-au făcut ample lucrări de amenajare și modernizare la Tatomirești și Brădești, exclusiv cu fonduri guvernamentale. Amândouă unitățile au fost extinse, iar la cea din Brădești a mai fost construit un etaj. Toate aceste clădiri au fost dotate cu mobilier nou și echipamentele didactice necesare”, explică edilul-șef.
De altfel, întreaga comună arată ca una europeană. Drumurile au fost asfaltate în proporție de 90 la sută, iar acces la utilități au aproape toți locuitorii.
„Îmi fac treaba cum știu mai bine și cu fondurile pe care le am la dispoziție. Suntem o localitate cu un buget finanțat aproape în totalitate din taxele și impozitele colectate de la cetățeni, astfel că fiecare leu este cheltuit cu măsură. Nevoile comunității le-am pus pe primul plan, astfel că au fost făcute cu prioritate asfaltările și lucrările de aducțiune a rețelelor pentru apă, canalizare și gaze naturale. Încă mai este de lucru, așa că îmi propun ca în viitorul apropiat să nu mai existe nicio stradă neasfaltată sau vreo casă neracordată la utilități. Nu vreau să fac promisiuni, vreau doar să îmi duc planurile la bun sfârșit”, declară Ion Răcăreanu, primarul localității.
Comuna Brădești a devenit în ultimii ani una dintre cele mai moderne localități din țară. Locuitorii săi au acum șansa de a vedea proiectul de transformare a Brădeștiului finalizat cu succes. Pe 27 septembrie, sunt așteptați la urne pentru a-și da votul de încredere actualei administrații locale. Ion Răcăreanu s-a înscris în competiția electorală din partea Partidului Social Democrat.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei, CUI Mandatar Financiar: 21200019

Politica