sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu Săuleanu primar, Bănia va avea un centru de recuperare post COVID-19 și aparatură medicală de ultimă generație!

Criza și colapsul medical au fost și sunt resimțite cu precădere în contextul pandemiei din acest an, iar inadaptarea sistemului medical, lipsa de utilaje și pregătire pentru astfel de situații, trebuie să ne trezească semnale de alarmă. Ne propunem să revoluționăm sistemul medical învechit și să-l aducem la nivelul secolului în care trăim, unul care să satisfacă necesităților craiovenilor, să ofere o asistență medicală de calitate, o diagnosticare certă și un tratament eficient.

Întâi de toate, este absolut necesar ca Bănia să aibă un centru de recuperare post COVID-19! Din nefericire, infecția cu noul coronavirus poate fi urmată de sechele pulmonare (și nu numai), necesitând astfel un program de recuperare. Din fericire, există fonduri europene disponibile pentru un astfel de proiect. Îmi propun să realizez acest lucru în primul an de mandat.

Managementul unităților spitalicești trebuie depolitizat, ocupat prin concurs și cel mai important, va fi orientat către transparență și eficiența utilizării resurselor în funcție de rezultat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Azilurile de bătrâni aflate în subordinea Primăriei vor fi modernizate și vom atrage investiții în îngrijirea vârstnicilor. Managementul acestor instituții trebuie urgent schimbat, întrucât e direct răspunzător de focarul cu noul coronavirus apărut acolo recent.

Îmi propun, de asemenea, dotarea cu echipamente noi a cabinetelor medicale din creșe, grădinițe și școli aflate în subordinea Primăriei și dotări la standarde înalte pentru toate cele 3 spitale din subordinea primăriei (Filantropia, Neuropsihiatrie și Victor Babeș).

Un centru de primire în regim de urgență a victimelor violenței în familie care să ofere găzduire temporară, asistență psihologică și asistență juridică este o altă prioritate.

Ne-am propus, de asemenea, înființarea, în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, a cel puțin unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități și a cel puțin unui centru de zi pentru copii cu dizabilități și creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități la nivelul tuturor instituțiilor publice din subordinea Primăriei, prin amplasarea de rampe și lifturi speciale, dar și la nivelul spațiilor de cultură sau de recreere (ex. Water Park Craiova).

Alianța USR PLUS va susține un sistem medical bazat pe respect atât față de pacient, cât și față de cadrul medical, un sistem din care medicii să nu-și dorească să plece, iar în care pacienții să se simtă în siguranță. Vom susține un management profesionist, depolitizat și o infrastructură medicală la standarde europene.

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) C.I.F. 40337570

executat de SC Inter Regional Management SRL

Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator: 21200391

Politica