vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: România ar putea pierde fonduri europene de 3 trei miliarde de euro

Președintele Klaus Iohannis a avertizat miercuri că România riscă să piardă fonduri europene de trei miliarde de euro dacă rectificarea bugetului în forma adoptată de PSD în Parlament, care prevede majorarea pensiilor cu 40%, intră în vigoare. În această variantă, este posibilă și retrogradarea ratingului de țară, ceea ce ar conduce la „un scenariu de groază”, a subliniat șeful statului.

Președintele a fost întrebat dacă România riscă să piardă fonduri europene și să-i retrogradat ratingul de țară în cazul în care rectificarea bugetară modificată de PSD în Parlament intră în vigoare.

„Din păcate ambele scenarii sunt posibile. Există discuții cu înalți responsabili din Comisie care ne-au spus frac: dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 mld euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”, a răspuns Klaus Iohannis, citat de hotnews.ro

În plus, agențiile „cu siguranță” vor retrograda ratingul de țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde de euro și ratingul de țară e retrogradat. E un scenariu de groază. Oricât ne-am dori aceste creșteri, ele pot fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică”, a adăugat el.

Politica