vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tragedie in Bailesti. Doi copii au murit intr-un incendiu

Doi copii, de 3 si 4 ani, si o femeie de 52 ani au murit azi-noapte intr-un incendiu produs in Bailesti. Focul a pornit de la folosirea incorecta a instalatiei de caldura, intr-un bloc din oraș. Mai multe persoane au fost evacuate.

„23.09.2020, la ora 03.44, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj a fost anunțat printr-un apel 112 cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul Băilești, strada General Ghenescu.
La locul intervenției au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de la subunitatea de pompieri din localitate, precum și alte două ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță, acțiunile de intervenție fiind coordonate de către comandantul subunității de pompieri din municipiul Băilești.
Ajunși la fața locului, pompierii au observat că incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuințe cu patru etaje.
Un număr de șase locatari deja se auto-evacuaseră din bloc, echipajele de intervenție procedând în primă instanță la căutarea și salvarea celorlalți locatari, pompierii evacuând în afara imobilului alte 10 persoane (7 adulți și 3 copii). Dintre acestea, trei persoane (un adult și doi copii) care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconștiență, din cauza intoxicației cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medical de urgență, cele trei persoane nu au supraviețuit. ” – ISU Dolj
Incendiul a fost stins de pompieri si nu au fost afectate și alte apartamente din imobil.
Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma observațiilor făcute la fața locului, o reprezintă utilizarea instalației electrice aferentă clădirii de locuit în mod necorespunzător (conductori electrici improvizați).” – ISU Dolj

Politica