joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online

Aflat în vizită la Galaţi, premierul Ludovic Orban a declarat, în contextul situaţiei speciale create în unităţile de învăţământ de pandemia de coronavirus, că profesorii trebuie să înveţe să predea online.

„Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a spus Orban.

Întrebat dacă profesorii ar putea fi sancţionaţi pecuniar în cazul în care nu-şi îndeplinesc îndatoririle de serviciu, Orban a răspuns: „Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, premierul a precizat că, în cursul acestei zile, ministrul Educaţiei va emite un ordin privind activitatea din şcolile în care se vor organiza secţii de votare.

„În şcolile în care se organizează secţii de votare trebuie făcute toate procedurile sanitare înainte şi după ziua votului, probabil două zile după vot, în care va fi organizat învăţământul online. Astăzi (miercuri-n.r.) va fi emis ordinul ministrului Educaţiei în acest scop. Din ceea ce ştiu eu, înainte de alegeri, era vorba doar de ziua de vineri când se vor face cursuri online, dar nu aş vrea să vă dau eu această informaţie, Ministrul Educaţiei va emite azi ordinul”.

Referitor la gestul profesorului de sport de la Oradea, care a incitat elevii să nu poarte mască la școală, premierul a spus că: „Trebuie sancționat fără discuții. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a afirmat Orban, citat de Digi24.

Un profesor de sport din Oradea a pus la cale în clasă o scenetă, în care i-a implicat și pe elevi. Și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate. În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

Politica