vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Oamenii din Teasc sunt cunoscuţi şi respectaţi pentru munca lor. Este timpul ca şi autoritatea locală să îşi arate respectul pentru ei!”

Agricultura, legumicultura, în special, au fost mereu punctele forte ale locuitorilor din comuna Teasc. Oameni harnici, cu drag de munca pământului, cei mai mulţi trudesc de dimineaţa până seara în grădini şi solarii. Autorităţile nu au făcut nimic, însă, până acum pentru ei, pentru a-i sprijini să valorifice rodul trudei lor.

Constantin Constantinescu, viceprimar al comunei Teasc şi candidat PMP la funcţia de primar al localităţii, are, de mai mult timp, proiecte pentru sprijinirea agricultorilor. El însuşi munceşte în grădină.

„Ştiu ce înseamnă să munceşti în grădină. Am solarii în care lucrez eu, împreună cu soţia mea. Ştiu ce înseamnă investiţiile făcute în legumicultură şi cât de greu este să vinzi produsele astfel încât toată munca să nu fie în zadar. Ca mine sunt foarte mulţi oameni în comună. Şi dacă unii dintre noi ne putem deplasa în Craiova să ne vindem produsele, nu toţi o pot face. Fie sunt vârstnici care nu se pot deplasa, fie nu au pe cine lăsa în gospodării ca să plece cu marfa la drum. Este nevoie de susţinerea producătorilor locali prin spaţii adecvate de expunere şi vânzare a produselor. Un loc special amenajat şi sigur. Este un obiectiv care m-a preocupat în permanenţă şi, odată ales primar, mă voi asigura că se vor găsi soluţii”, spune Constantin Constantinescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Candidatul PMP la funcţia de primar al comunei Teasc mai afirmă că va continua să facă demersuri pentru realizarea halei de depozitare a legumelor.

„Nu am renunţat la ideea asocierii legumicultorilor pentru a-şi putea vinde marfa mai uşor. Acum doi ani, în urma unei discuţii cu directorul de la Direcţia Agricolă, am format o cooperativă la nivelul comunei Teasc. Ni s-a spus că dacă o facem dumnealor vor veni în sprijinul nostru şi ne vor ajuta cu construcţia unei hale de depozitare a legumelor. Lucrurile nu au avansat. Dar voi face demersuri pentru concretizarea proiectului, probabil prin angajarea unei firme de consultanţă externă care să se priceapă şi să găsească cea mai bună soluţie de finanţare”, declară Genel Constantinescu.

Oamenii din Teasc au grădini întinse cu ardei, roşii, vinete, dar şi alte legume şi, an de an, ajung în atenţia publică, jurnaliştii din judeţ şi nu numai alegându-i ca exemplu pentru legumicultură.

„Oamenii din Teasc sunt cunoscuţi şi respectaţi pentru munca lor. Este timpul ca şi autoritatea locală să îşi arate respectul pentru ei!” – Genel Constantinescu.

Comandat de PMP Dolj, executat de SC Inter Regional Management SRL, cod AEP 21200020.

Politica