Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Secretară de şcoală, fost consilier local, şantajată de un poliţist

Publicat

pe

Un poliţist din Caracal, judecat pentru şantaj, a fost condamnat de prima instanţă la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Bărbatul obţinuse de la secretara unei şcoli din Deveselu fotografii şi filme cu ea în ipostaze sexuale, după care i-a cerut 5000 de euro ca să n-o facă de râs.

Bărbatul, agent în cadrul Postului de Poliţie Deveselu din cadrul I.P.J. Olt a abordat-o pe femeie pe Facebook dar nu cu propria identitate, ci de pe un cont fals, denumit cu cifre şi litere ebraice, pe care îşi spunea „Abiddal”.

Timp de trei săptămâni, în perioada 20 decembrie 2019 – 12.ianuarie 2020, femeia a conversat în scris cu utilizatorul contului, căruia i-a trimis mai multe poze şi înregistrări video cu ea în ipostaze indecente, fără să aibă habar cine se află în spatele profilului, deşi i-a solicitat insistent bărbatului să-i trimită, la rândul său, fotografii, iar bărbatul a refuzat-o.

După un timp, polițistul a încercat s-o stoarcă de bani și i-a cerut 5.000 de euro ca să n-o facă de râs cu imaginile pe care femeia i le trimisese, scrie Adevărul.

”Domnul director nu ar râde când ar sti ce face soţia pe net sau scoala din Deveselu”, ”sunt aproape de tine mai mult decât crezi” „sâmbătă mă duc să scot pozele pe hârtie”, „dacă eşti parolistă şi nu încerci alte jocuri…îţi promit că şterg tot şi numai auzi de mine”, „am printat şi convorbirea”, „am poze…Şi convorbirile, iar filmele pe cd”, „după data de 10 ştiu ce am de făcut”, ”după ce se termină… voi şterge tot, am făcut o înţelegere, numai dacă şi tu te tii de cuvânt”, ”să nu îţi treacă prin cap…să arăţi la cineva discuţia noastră”, sunt câteva dintre mesajele trimise de bărbat.

Femeia i-a spus că acceptă să-i dea banii, însă a cerut un răgaz să strângă întreaga sumă.

„Persoana vătămată (…) s-a adresat prin plângere penală Parchetului de pe lângă Judecătoria , sesizând faptul că, începând cu mijlocul lunii decembrie 2019, a purtat prin intermediul aplicaţiei Messenger mai multe discuţii cu o persoană necunoscută care, prin diverse metode, a determinat-o să-i trimită mai multe poze şi filmuleţe cu aceasta în ipostaze indecente. Ulterior, persoana necunoscută i-a solicitat persoanei vătămate suma de 5.000 euro, ameninţând-o că în cazul unui refuz privind predarea sumei de bani cerute, va trimite pozele şi filmuleţele, stocate pe un CD, soţului persoanei vătămate, la locul de muncă al persoanei vătămate sau la locul de muncă al soţului persoanei vătămate”, se arată în considerentele sentinţei penale a Judecătoriei Caracal (roliii.ro) pronunţate în iulie 2020.

Concret, după ce secretara a făcut sesizarea, oamenii legii i-au organizat bărbatului un flagrant. Femeia a predat organelor de poliţie o parte din suma cerură de bărbat (500 de euro) în bancnote de 50, 20 şi 10 euro, care au fost utilizate în vederea marcării cu inscripţia „Şantaj 10.03.2020” şi folosirii acestora în activitatea de prindere în flagrant. Banii au fost puşi într-un plic alb din hârtie, iar plicul a fost introdus într-o pungă din plastic de culoare roşie. Femeia a depus în coşul de gunoi respectiv punga în care se afla plicul cu cei 500 de euro inscripţionaţi, după care, la solicitarea expresă a autorului, a părăsit zona. Când i-a cerut, printr-un mesaj, să-i înmâneze CD-ul cu pozele şi filmuleţele compromiţătoare trimise de aceasta, bărbatul i-a precizat că acest lucru se va întâmpla într-un alt loc. După ce persoana vătămată a părăsit zona, în câteva minute, la coşul de gunoi a ajuns şi şantajistul. Bărbatul a a scos punga în care se afla plicul cu bani şi s-a îndreptat apoi spre maşina personală.

Bărbatul a fost trimis în judecată în stare de libertate, iar în iulie 2020, judecătoria Caracal l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este însă definitivă.

Continue Reading