miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Culturii, în vizită la Craiova: „Împreună putem face lucruri frumoase pentru cultura românească”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului României, au efectuat luni, 21 septembrie, o vizită de lucru în județul Dolj. Cei doi și-au îndreptat atenția și către Teatrul Național „Marin Sorescu”, acolo unde au mers alături de Nicolae Giugea, candidatul PNL la primăria Craiova și de Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Dolj.
„Dacă vorbim de Teatrul Național Marin Sorescu, vreau să vă spun că aici am avut în vedere o investiție în valoare de 18,5 milioane de euro, pentru realizarea acestei clădiri și pentru diferite proiecte care să o pună în valoare. Un alt obiectiv important pentru care deja s-au realizat procedurile este Biblioteca Franceză, care este o filială a Bibliotecii Naționale. Din luna octombrie vor demara lucrările pentru acest obiectiv de patrimoniu. (..) Împreună putem face lucruri frumoase pentru cultura românească”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în cadrul conferinței de presă susținută la Craiova.
Vicepreședinte al Senatului României, Alina Gorghiu dă asigurări că Nicolae Giugea este unul dintre cei mai influenți deputați alături de care a lucrat și are mare încredere în acesta, dar și în Alexandru Gîdăr.
„Vreau să transmit un mesaj clar de susținere pentru cei doi candidați, Nicolae Giugea și Alexandru Gîdăr. Sunt doi oameni pentru care PNL are tot respectul și îi asigură de toată susținerea. Vă asigur că Nicolae Giugea este unul dintre cei mai influenți deputați și vă spun acest lucru dintr-o perspectivă care implică strict Craiova. Este omul care se duce la ministere și intră pe ușă, intră pe geam. Face toate eforturile pentru a pune proiectele Craiovei pe ordinea de priorități a Guvernului Orban”, a spus Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului României.
Candidatul PNL pentru primăria Craiova consideră că orașul merită mai mult pe plan cultural și că este nevoie de o activitate continuă care să reprezinte un pol de atracție în zonă.
„Sunt mai legat decât bănuiți de Teatrul Național Marin Sorescu, pentru că am acasă fotografii făcute de tatăl meu în timp ce lucra la construirea acestuia și mi-e drag. Craiova are o activitate culturală care în momentul de față este pusă sub semnul întrebării. Ce s-a întâmplat la nivelul Craiovei? Cei care administrează în momentul de față orașul au înțeles că este o oportunitate de a mai cheltui niște bani. Nu au înțeles care este competiția, ca valoare, ca unitate culturală a municipiului. Asta e realitatea. Culmea este că reprezentanții culturii craiovene au fost excluși de la luarea oricărei decizii în ceea ce privește dezvoltarea. Nu avem săli aduse în actualitate. Artiștii nu au spații să se dezvolte. Craiova merită mai mult. Craiova merită o activitate culturală continuă, care să reprezinte un pol de atracție. Probabil e mai interesant să faci un festival al micilor și al berii, decât să investești în teatrul de păpuși, Filarmonică, Operă și în tot ceea ce înseamnă structură și infrastructură”, a transmis Nicolae Giugea.
Cultura este unul dintre pilonii principali în proiectul lui Alexandru Gîdăr, cel care își dorește să elimine sau măcar să diminueze diferența dintre mediul urban și mediul rural în ceea ce privește cultura.
„În proiectul meu, cultura este unul dintre pilonii importanți. Mergem pe ideea că alte regiuni și, mai ales, orașele europene, sunt orașe culturale și că acolo cultura a devenit un adevărat motor al economiei. Peste tot cultura aduce plus valoare. În următorii ani, este necesar stabilim și dezvoltarea strategică a culturii în județul Dolj și în Craiova. În proiectul meu, pe termen scurt, vreau să refac rețeaua de cămine culturale, pentru că trebuie să eliminăm această diferență dintre rural și urban. Vreau să facem o inventariere clară a monumentelor istorice din județ și să demarăm o procedură de restaurare a lor. Consiliul Județean poate să devină partener în dezvoltarea festivalului de film de la Palilula, împreună cu municipiul Craiova, împreună cu întreaga comunitate. Credem că doljenii și craiovenii vor întoarce votul după 30 de ani de promisiuni neonorate”, a declarat Alexandru Gîdăr.

Comandat de PNL Dolj, executat de SC Inter Regional Management SRL, cod AEP 21200012.

Politica