sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unul din șapte voluntari vaccinați cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 s-a plâns de efecte secundare

Unul din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19, denumit „Sputnik V”, s-a plâns de efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, a anunțat ministrul sănătății de la Moscova. 

Rusia a început luna trecută testarea în masă a vaccinului Sputnik V. Testele implică peste pe 40.000 de voluntari. Studiile clinice finale ale vaccinului rusesc denumit „Sputnik V” au început în septembrie, la Moscova, existând însă incertitudini cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia pe termen lung.

Ministrul sănătății din Rusia a spus că au fost vaccinați până acum peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși, relatează Gândul care citează The Moscow Times.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rusia a raportat, duminică, 6.148 de noi cazuri de coronavirus, a doua zi când numărul de cazuri de îmbolnăviri depășește 6.000. De asemenea, 79 de persoane au murit din cauza infecţiei cu COVID în ultimele 24 de ore ceea ce duce numărul deceselor la 19.418. Autoritățile de la Moscova anunță că numărul total de infecţii a ajuns la 1.103.399.

Politica