sâmbătă, martie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19 în școlile din Dolj. Situația la zi

UPDATE/ Miercuri, 30 septembrie 2020. Colegiul National „Carol I” din Craiova ar fi trebuit să îşi închidă porţile, în urma apariţiei a trei cazuri de coronavirus în rândul elevilor. Însă decizia luată în Consiliul de Administraţie al şcolii fost respinsă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a decis să treacă la scenariul roşu, după ce trei elevi, de la clase diferite, au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Conducerea colegiului i-a anunţat pe părinţi că elevii vor face cursuri exclusiv online până pe 12 octombrie. Cei infectaţi sunt un elev de la grupa pregătitoare, altul de clasa a XI-a și unul de clasa a XII-a. DSP a decis însă doar suspendarea cursurilor la clasele în care învaţă cei trei.

La „Fraţii Buzeşti” cursurile în şcoală sunt suspendate de săptămâna trecută, la liceu şi gimnaziu, după ce trei elevi şi doi profesori au fost confirmaţi cu coronavirus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cursuri online se fac acum şi la o clasă de la Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu”, unde doi elevi au Covid-19.

La şcoala Gheorghe Bibescu, au fost suspendate cursurile la gimnaziu după ce un profesor s-a infectat cu coronavirus. Un alt dascăl, de la Liceul Auto, a fost de asemenea diagnosticat cu Covid-19. Aici ancheta epidemiologică este încă în curs, nefiind luată, deocamdată, nici o măsură.

Pe de altă parte, la şcoala 24, „Sfântul Gheorghe”, încă un elev a fost confirmat cu coronavirus, colegii săi de clasă învăţând acum online. Aici erau deja două cazuri, doi fraţi care învăţau unul la o clasa primara, unul la o clasa de gimnaziu.

Săptămâna trecută, la Liceul Energetic din Craiova a fost depistat un elev cu coronavirus, colegii lui invatand acum online. La scoala gimnaziala Nicolae Romanescu cursurile au fost suspendate in doua clase, dupa ce doua surori au fost confirmate cu Covid-19. Un alt caz a fost depistat la liceul din Bechet, ancheta epidemiologică fiind in desfasurare. Au fost suspendate cursurile si la o clasa de la scoala Sfantul Dumitru din Craiova, dupa ce un elev a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Un alt caz este al unui elev de la Liceul Auto care nu a mers insa la cursuri.

În prima săptămână a noului an şcolar fuseseră confirmate 10 cazuri de coronavirus în rândul elevilor şi 6 cazuri în rândul dascălilor.

Acestora li se adaugă 9 elevi de la Colegiul Militar din Craiova.

Numărul doljenilor infectaţi cu coronavirus a ajuns miercuri la 2.830, 2.225 dintre aceştia fiind declaraţi vindecaţi.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Update/Vineri. Inca sase elevi din scolile doljene au fost confirmati cu coronavirus. Cursurile au fost suspendate la mai multe clase. Astfel, la Liceul Energetic din Craiova a fost depistat un elev cu coronavirus, colegii lui invatand acum online. La scoala gimnaziala Nicolae Romanescu cursurile au fost suspendate in doua clase, dupa ce doua surori au fost confirmate cu Covid-19. Un alt caz a fost depistat la liceul din Bechet, ancheta epidemiologică fiind in desfasurare. Au fost suspendate cursurile si la o clasa de la scoala Sfantul Dumitru din Craiova, dupa ce un elev a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Cel de-al saselea caz este al unui elev de la Liceul Auto care nu a mers insa la cursuri.

Update/Miercuri. Elevii de gimnaziu si liceu de la Colegiul National „Fratii Buzesti” invata in urmatoarele doua saptamani online, dupa ce trei elevi si doi profesori au fost confirmato cu coronavirus. Unul dintre dascalii infectati a predat cursuri la mai multe clase.

Cursurile la ciclul gimnazial si liceal au fost suspendate si la liceul Adventist.

Un elev de la Carol a fost confirmat cu coronavirus, dar, potrivit autoritatilor, acesta nu a mers la scoala.

La Scoala Gimnaziala Goiesti este ancheta in derulare dupa ce un dascal a fost confirmat cu Covid-19.

Alte decizii luate aseara

Update/ Marti, 20.09.2020. Este ancheta epidemiologică la Colegiul National Frații Buzești, unde a fost confirmat inca un caz de coronavirus. Este vorba despre un profesor. Un alt profesor de la scoala din Intorsura a fost confirmat, de asemenea, cu Covid-19. La clasa acestuia cursurile se fac acum online.

UPDATE/ Numărul elevilor din judeţul Dolj afectaţi de coronavirus, exceptându-i pe cei de la Colegiul Militar, a ajuns la 10.

Conform Prefecturii Dolj, situația cazurilor pozitive cu Covid 19 în unitățile școlare din jud. Dolj, in saptamana 14 -20.09.2020, este urmatoarea:

ELEVI

Nr.CrtScoalaNr. cazuri Covid 19
1.Colegiul Național Carol I Craiova1 nu a frecventat colectivitatea
2.Sc. Gen. Mircea Eliade Craiova1 nu a frecventat colectivitatea
3.Liceul Petrache Trișcu Craiova1 nu a frecventat colectivitatea
4.Colegiul National Frații Buzești Craiova3 (2 nu au frecventat colectivitatea)
5.Șc. Gen. Sfântul Gheorghe Craiova2 (frati )
6.Colegiul National Ștefan Velovan Craiova1
7.Lic. Henri Coanda Craiova1

14 -20.09.2020 – CADRE DIDACTICE

Nr.CrtScoalaNr. cazuri Covid 19
1.Seminarul Teologic Ortodox1 nu a frecventat colectivitatea
2.Gradinita N.Romanescu Craiova1 nu a frecventat colectivitatea
3.Lic.Tudor Arghezi Craiova1 nu a frecventat colectivitatea
4.Șc. Gen. Celaru1 nu a frecventat colectivitatea
5.Lic. Energetic Craiova1 nu a frecventat colectivitatea
6.Colegiul National Frații Buzești Craiova1 nu a frecventat colectivitatea

Masuri: 5 clase suspendate (cursuri on line -1 CN Fratii Buzesti, 2 Sc. Gen. Sf. Gheorghe, 1 Lic. Henri Coanda, 1 CN St. Velovan)

––-

Sapte elevi si patru profesori, de la mai multe scoli din Dolj, au fost confirmati cu coronavirus, in prima saptamana a noului an scolar.

Potrivit DSP Dolj, masuri speciale s-au luat la o singura scoala, unde au fost confirmati cu Covid-19 doi elevi. Ceilalti copii si dascalii pozitivi la coronavirus nu ar fi mers la cursuri.

Cei doi elevi invatau la scoala Sfantul Gheorghe, din Craiova, unul la o clasa primara, unul la o clasa de gimnaziu. Colegii lor fac cursuri acum online, cele doua clase trecand la scenariul rosu.

Potrivit unor surse, in weekend ar mai fi fost confirmate trei cazuri de coronavirus in randul elevilor doljeni.

Acestora li se adauga 9 elevi de la Colegiul Militar din Craiova.

Situatia in Dolj, conform reprezentantilor Prefecturii:

   "Astăzi 21.09.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 

• Nr. total teste efectuate –34.616
• Nr. probe recoltate din 20.09.2020 – 213
• Nr. teste pozitive din 20.09.2020 – 2
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Boli Infecţioase – 242 / 230 din
Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Judetean de Urgenta – 10/ 6 din
• Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Neuropsihiatrie –12/ 3 din Dolj
• Nr. internati infectie COVID -19 Spital Municipal Filantropia– 0
• Nr. total cazuri confirmate – 2.483
• Nr. total de persoane vindecate – 1.922

RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!
RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.
La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

Instituția Prefectului – Județul Dolj”

Revenim

Politica