marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Azi aflăm premiile GALEI UNITER 2020!

O Gală a Premiilor UNITER în Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu” și… bucuria revederii cu artiști și parteneri după șase luni de așteptare.
Iată-ne ajunși la Craiova într-un final de septembrie, în aer liber, în plină natură. Invitații Galei sunt așteptați mâine, 21 septembrie sub cupola protectoare a Teatrului de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” să fie martorii celebrării valorii în teatrul românesc.
Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, începând cu ora 21.30 vom transmite live pe pagina de Facebook a UNITER sosirea pe covorul roșu a unora dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului. De la ora 22.30, ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural și online pe www.tvr.rowww.uniter.ro și preluat de pagina de Facebook a UNITER.
„Nici nu se putea o coincidență mai fericită pentru o Gală aniversară și pentru cinstirea unui Teatru etalon! Eram pregătiți ca în luna mai, luna florilor, să ne bucurăm cu toții la Craiova de sărbătoarea unei arte care a făcut și face istorie în România.
N-a fost să fie, un dușman nevăzut, necunoscut, un virus buclucaș ne-a lovit în plin și a scufundat, pentru o vreme, un titanic al speranței într-un ocean ostil și rece.
Cu masca pe figură, ca în Commedia dell’arte, ne-am ascuns de public în așteptarea unor vremuri mai bune. Iată-ne acum în Craiova, în plin septembrie, în aer liber, întinzând pânzele Galei și gata de a spune totul despre noi, cei care nu ne ținem gura, când avem de spus ceva despre tot și despre toate. Astăzi vom vorbi despre cei mai buni dintre noi, îi vom vedea, îi vom premia. Rostul Galei noastre este de a ține fruntea sus, oricând, în orice condiții și de a menține Teatrul viu și neatins, cât și misterul mereu provocator al artei noastre” – ION CARAMITRU, președintele UNITER.
Ne bucurăm că FESTIVALUL „PUPPETS OCCUPY STREET” / „PĂPUȘILE OCUPĂ STRADA”, organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova va primi un premiu special pentru teatru de păpuși și marionete.
Premiul special pentru machiaj de scenă va fi acordat Minelei Popa. Un premiu binemeritat!
Teatrul craiovean are două nominalizări la Gala UNITER: Irina Moscu este nominalizată la categoria Cea mai bună scenografie pentru „Casa cu suricate” de David Drábek, regia Radu Afrim, iar Sorin Leoveanu este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Barry Champlain din spectacolul „Radio” de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop.
Pentru 170 de ani de istorie în teatrul românesc TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” DIN CRAIOVA va primi Premiul Președintelui UNITER.
La Craiova sunt așteptați 250 de artişti, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER. Puteți vedea toate nominalizările și premiile care vor fi acordate, aici:
https://www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/
Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareș (critic de teatru), Crina Mureșan (actriță), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câștigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent și juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu și Maria Zărnescu.
Până atunci, vă invităm să îi încurajați pe cei aflaţi în competiţie pentru trofeul UNITER. Mesaje de susţinere din partea colegilor de breaslă rulează pe site-ul nostru și pe contul oficial de Facebook al UNITER.
TU PE CINE PARIEZI? Susţine-ţi favoriții și pariază pe www.uniter.ro până seara zilei de 21 septembrie la ora 20.00!

Politica