vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambasadorul Elveției în România, în vizită la șantierul fabricii de etanol celulozic Clariant din Podari, județul Dolj

Craiova, 16 septembrie, 2020 – Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a primit recent vizita Excelenței Sale Arthur Mattli, Ambasadorul Elveției în România, în Podari, județul Dolj, unde compania construiește în prezent o fabrică de etanol celulozic, ce utilizează tehnologia inovatoare a companiei, și anume sunliquid®.

În cadrul vizitei, Ambasadorul a luat parte la un tur ghidat al șantierului, timp în care echipa de management a Clariant România i-a oferit o prezentare generală a fazelor de construcție a fabricii și informații despre viitoarele operațiuni. În plus, Ambasadorului i s-au prezentat o serie de date de interes despre industria biocombustibililor avansați din Europa și despre importanța proiectului pentru economia locală.
„Vizita E. S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederației Elvețiene, ne onorează și ne confirmă importanța operațiunilor Clariant la nivel local. Fabrica va crea noi locuri de muncă „verzi” și va aduce oportunități de afaceri pentru fermieri, care vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii”, a declarat Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid® România. „Prima fabrică sunliquid® la scară comercială de acest tip, care produce etanol celulozic din reziduuri agricole, va pune România pe harta producției de biocombustibili avansați din Europa. Ne-am bucura să-l avem pe domnul Ambasador alături de noi și la ceremonia de inaugurare, atunci când vom finaliza construcția acestei fabrici emblematice”, a adăugat el.
Excelența Sa Arthur Mattli a afirmat: „Fabrica pe care Clariant o construiește în Podari ne arată cum reziduurile agricole din județul Dolj pot avea și o altă utilizare devenind o resursă importantă. Prin urmare, proiectul va contribui la realizarea unui nou lanț valoric bio, bazat pe reziduuri agricole.”
La finalul vizitei, Ambasadorul Arthur Mattli și-a exprimat aprecierea cu privire la investiția realizată de Clariant în România și pentru impactul pozitiv și transformator al acesteia asupra comunității.
Clariant investește peste 100 de milioane de Euro în prima sa fabrică de acest tip. Proiectul primește o finanţare de peste 40 de milioane de Euro din partea Uniunii Europene.
Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.
Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafaţă de 98.000 de metri pătraţi și va respecta cele mai înalte standarde, o atenţie semnificativă fiind acordată confortului și stilului de viaţă al comunităţii locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori în faza de vârf. Clariant face progrese semnificative în construcția fabricii. Finalizarea acesteia este preconizată pentru anul 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.

ÎN IMAGINE, DE LA STÂNGA LA DREAPTA: DRAGOȘ GAVRILUȚĂ, DIRECTOR DE PROIECT SUNLIQUID® ROMÂNIA ȘI EXCELENȚA SA ARTHUR MATTLI, AMBASADORUL ELVEȚIEI ÎN ROMÂNIA

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica