miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Bărbat, căzut într-o fântână din Salcia, salvat de un pompier aflat în apropiere

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a căzut accidental, marți, într-o fântână dezafectată din localitatea Salcia. Fiul acestuia a fost cel care l-a găsit și a apelat la un pompier aflat în apropiere.

Pompierul mehedințean a improvizat  un dispozitiv de salvare, format din chingi, prelate și o scară, comunicând permanent cu bărbatul. În cele din urmă, salvatorul ajutat de săteni a reușit să-l scoată teafăr din fântâna adâncă de circa 14 metri.                                                                                                                                                           

„În cursul zilei de ieri, 15 septembrie a.c., în dispeceratul integrat ISU-SAJ Mehedinți, un cetățean a solicitat sprijinul pompierilor, întrucât o persoană avea nevoie urgentă de ajutor, aceasta fiind căzută într-o fântână din localitatea Salcia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoana, un bărbat în vârstă de circa 50 de ani, căzuse accidental în fântâna dezafectată, fără apă, aflată pe marginea drumului. La scurt timp, lipsa acestuia a fost simțită de fiul său, care împreună cu câțiva săteni, a ajuns la locul evenimentului, căutând soluții salvatoare. Aceștia au apelat la ajutorul unui pompier care se afla în apropiere”, se arată în comunicatul transmis de ISU Mehedinți.

Pompierul este plt. maj. Popa Viorel Gabriel din cadrul Stației Vânju Mare. Acesta se afla în concediu de odihnă la momentul respectiv și s-a deplasat de urgență la locul indicat, îndrumându-i pe săteni să apeleze numărul unic de urgență 112 pentru a solicita și sprijinul echipajelor de salvare.

Victima a fost scoasă la suprafață cu ajutorul unui dispozitiv de salvare improvizat de pompierul salvator.        

„Temându-se că bărbatul și-ar putea pierde starea de conștiență, a improvizat rapid un dispozitiv de salvare, format din chingi, prelate și o scară, comunicând permanent cu victima, pe care a îndrumat-o pas cu pas. După ce s-a asigurat că aceasta a respectat întocmai indicațiile și a reușit să se imobilizeze, fixându-se de scară, Gabi ajutat de cetățeni, a reușit să aducă persoana, în siguranță, la suprafață, din fântâna adâncă de circa 14 metri”, se mai arată în comunicat.

Paramedicii SMURD sosiți la locul intervenției, i-au acordat bărbatului primul-ajutor. Acesta a suferit un traumatism toracic, ulterior fiind transportat la spital.

„Experiența în misiunile de salvarea a colegului nostru Gabi a adus bucurie familiei bărbatului, iar acesta a conștientizat faptul că este o persoană norocoasă”, au mai adăugat reprezentanții ISU Mehedinți.

Politica