vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament împotriva Covid-19

Ministerul Siguranţei Alimentelor şi Medicamentelor din Coreea de Sud a aprobat efectuarea de teste clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59, ce ar putea fi folosit împotriva noului coronavirus. Compania producătoare sud-coreeană Celltrion a solicitat ca tratamentul să fie testat și în România, transmite agenţia Yonhap, preluată de Agerpres.

Testele iniţiale întreprinse pe persoane sănătoase au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive, așa că s-a decis trecerea la fazele a doua şi a treia de testare.

Următoarele faze ale testelor vor avea ca subiecţi persoane cu simptome moderate şi severe, ceea ce le va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19, precum şi siguranţa sa generală, a precizat ministerul sud-coreean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Testele din faza a doua vor fi întreprinse pe 300 de persoane pentru a stabili dozajele adecvate. În faza a treia, în care vor fi implicaţi în jur de 720 de pacienţi, se va testa eficacitatea reală a CT-P59 contra infecţiilor virale, mai a indicat ministerul.

Compania Celltrion a anunţat că, pe lângă Coreea de Sud, a solicitat ca CT-P59 să mai fie testat clinic în SUA, România şi alte trei ţări, în cadrul eforturilor de găsire a unor substanţe de tratament viabile pentru combatarea pandemiei.

Politica