Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Polițiștii vâlceni continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu COVID-19

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Oamenii legii au avut drept scop prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. și au acționat sub autoritatea Instituției Prefectului.

„Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Potrivit polițiștilor vâlceni, au fost verificate 362 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate peste 500 de mijloace de transport. Au fost legitimate și verificate peste 3.700 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 3.000 de lei și pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 1.000 de lei.

„În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, astfel că recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, au mai transmis oamenii legii.

Forţele de ordine au anunțat că vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.