joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O echipă puternică a PSD Dolj pentru orașul Calafat! Revitalizarea orașului, dezvoltarea zonei Parc Logistic pentru transportul pe Dunăre

Orașul Calafat trebuie să se dezvolte. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, iar orașul trebuie să renască. Clădirile de patrimoniu lăsate în paragină trebuie salvate, potențialul turistic al zonei trebuie folosit la maxim, este oraş de frontieră, picior al vestitului pod feroviar şi rutier peste Dunăre. O echipă puternică a PSD Dolj va depune toate eforturile necesare pentru locuitorii din Calafat.
Radu Drăghici, omul desemnat de PSD Dolj să gestioneze și dezvolte orașul Calafat în următorii patru ani, vrea să implice comunitatea în deciziile pentru viitorul orașului. Sunt multe de făcut, dar împreună cu locuitorii zonei, luptând pentru aceleași idealuri, știe că va reuși.
Are susținere din partea viitorului președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, dar și a echipei sale din plan local formată din intelectuali, oameni muncitori, serioși, competenți, cu experiență în diverse domenii de activitate.
„Cu o istorie marcată decisiv de Dunăre şi cu un potenţial turistic deosebit, unul dintre cele mai vechi oraşe din România din punct de vedere al atestării documentare, Calafat care în secolele XV-XVI devenise punctul de tranzit cel mai important pentru comerţul Ţării Româneşti cu Peninsula Balcanică trebuie revitalizat. Dunărea este atuul nostru, suntem oraș de frontieră, putem accesa fonduri transfrontaliere importante. Ne-am propus dezvoltarea acestei zone cu potențial turistic, vom construi o faleză, vom reamenaja plaja Bașcov, vom da o șansă tuturor celor care vor să deschidă restaurante și terase pentru a atrage astfel turiști din întreaga Oltenie și nu numai”, a spus Radu Drăghici.
Candidatul PSD la funcția de primar se descrie ca fiind om de echipă, adeptul faptului că împreună înseamnă mai puternici. Propune o altfel de politică, o politică a bunului simț, a decenței, în care nu se votează împotriva intereselor orașului, pe criterii politice sau clientelare. Alături de candidatul PSD pentru funcția de primar a Calafatului se află și Mihai Cotea.

„Vreau să ne axăm pe zona economică, și eu cred că putem dezvolta economia printr-un vehicul financiar complex care să cuprindă mai multe facilități fiscale. În primul rând, concesionarea gratuită de terenuri pentru orice fel de afacere creatoare de locuri de muncă, taxe locale zero pentru profitul reinvestit la Calafat, concesionarea de terenuri gratuite pentru construcția de locuințe. Reinvestirea tuturor veniturilor generate de cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit în facilități pentru fiecare investitor în parte. Propun înființarea unui birou în cadrul primăriei care să se ocupe de problemele oamenilor de afaceri pentru eliminarea birocrației, care să îi ajute să acceseze fonduri europene, iar pe tinerii care doresc să-și înființeze propria afacere să acceseze fonduri europene prin măsura 6.1. Acestea sunt doar câteva din proiectele pe care cu siguranță le vom demara în Calafat”, a spus Cotea.
Podul Calafat-Vidin, pod feroviar și rutier pe Dunăre, care conectează orașele Calafat și Vidin este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă (puncte terminale) orașul german Dresda de orașul Istanbul din Turcia și orașul Salonic din Grecia. În jurul orașului Calafat se află de asemenea zone cu un potențial ridicat.
„Continuăm să aplicăm strategia județeană pentru protejarea mediului ambiant, din convingerea că, ocrotind natura și recurgând într-o cât mai mare măsură la soluții ecologice, putem asigura un grad mai bun al sănătății publice, pentru toți locuitorii județului. Dezvoltarea și fructificarea potențialului turistic sunt principalele linii cu ajutorul cărora să ajutăm locuitorii din Calafat. Orașul are un potențial extraordinar, atât din punct de vedere turistic, cât și istoric, social și economic. Din funcția de președinte al CJ Dolj mi-am propus dezvoltarea zonei Parc Logistic pentru transportul pe Dunăre, parc care va fi legat de zona Parcului Industrial de la Aeroport. Ca și consilier, Radu Drăghici a susținut în permanență proiectele benefice pentru oraș. El este candidat perfect pentru funcția de primar al municipiului Calafat!”, a completat Cosmin Vasile.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei, CUI Mandatar Financiar: 21200019

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica