vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bergodi pune presiune pe Rotaru!

Ajuns cu capul plecat în Bănie, antrenorul italian care a condus echipa în catastrofa de la Tbilisi face pressing agresiv la patronat

Când a semnat contractul cu CSU Craiova, Cristiano Bergodi a părut mai degrabă spășit, mulțumind, la conferința de prezentare online, din 3 în 3 minute patronului că l-a angajat, după turul dezastruos de la Voluntari. Italianul sublinia atunci că nu-și mai imagina să mai antreneze prea curând în România, după ce-i lăsase pe ilfoveni ultimii în clasament.
A urmat un play-off bun al juveților cu Cristiano Bergodi pe bancă, în care echipa s-a bătut până la ultimul meci pentru titlu, pierdut în finala cu CFR Cluj. Apoi meciul rușinii de la Tbilisi. A fost momentul în care antrenorul italian a început presiunea asupra patronatului. De atunci, nu există interviu al tehnicianului în care acesta să nu se plângă de lotul subțire și să ceară patronului jucători.
Practic, după ratarea titlului, Mihai Rotaru a făcut curățenie, apoi i-a adus lui Bergodi încă patru jucători, majoritatea experimentați, pentru a asigura dublurile pe posturi. Astfel, în această vară, au venit la echipă Marius Constantin, Alexandru Tudorie, Paul Papp și Vladimir Screciu, pentru a-i oferi antrenorului italian mai multe opțiuni. Practic, CSU Craiova ar trebui, cel puțin teoretic, să aibă un lot mai puternic decât în campionatul trecut, când a pierdut titlul la mustață.
În ceea ce privește valoarea lotului, elocvent e faptul că în pauza prilejuită de meciurile internaționale, Bergodi a mai rămas cu vreo 10 jucători pe care să-i antreneze, întrucât ceilalți componenți ai grupării alb-albastre erau chemați să reprezinte naționalele: Bancu, Cicâldău, Nistor la prima reprezentativă, Mihăilă la echipa de tineret, Koljic la naționala Bosniei, plus puzderia de copii la echipele de juniori.
Așadar, indiscutabil, lotul e unul valoros. Dar, probabil pentru a căuta alibi în cazul unui eșec, Cristiano Bergodi continuă să-i ceară patronului noi jucători. Nu doar direct, ci de cele mai multe ori când prinde vreun microfon: „Nu pot să vorbesc de un obiectiv în acest moment, pentru că în acest moment nu avem dubluri pe posturi, putem vorbi peste câteva săptămâni, când va fi situaţia mai clară. Am luat numai câţiva jucători şi mai avem nevoie de alţii. Vom vedea ce obiectiv vom stabili atunci când lotul va fi complet”.

Politica