joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SEMIMARATONUL CRAIOVEI – EDIȚIA A III-A (ediție virtuală) ROGVAIV(A)

CAUZA: Fondul Local de Investiții COVID 19 pentru SĂNĂTATE ÎN EDUCAȚIE
DATA DESFĂȘURĂRII ALERGĂRII: în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020
PREMIEREA: Duminică 27 septembrie 2020

SEMIMARATONUL CRAIOVEI – ULTIMA SUTĂ DE METRI
20 septembrie 2020 este ultima zi în care mai putem alerga la Semimaratonul Craiovei ediția a III-a!
În acest an ediție virtuală ROGVAIV(A) are cursele identificate în culorile curcubeului.
ALERGĂM SEPARAT, DAR ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE!
Banii strânși din taxele de înscriere vor fi folosiți pentru sprijinirea Fondului Local de Investiții COVID 19.
Acest Fond a susținut din donații cu suma de 125.967 lei – 5 spitale, 5 clinici și 4 instutuții publice din Craiova și județul Dolj și 250 de elevi din mediul rural în perioada stării de urgență și a stării de alertă în România.
Din taxele de înscriere la Semimaratonul Craiovei se vor face investiții prin Fondul Local de Investiții pentru SĂNĂTATE ÎN EDUCAȚIE pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19. Astfel vor fi achiziționați dezinfectanți, săpun, articole pentru curățenie, dispensere de hârtie igienică și prosoape de hârtie și consumabilele aferente pentru școlile din orașul Craiova, pentru ca elevii să revină la școală în condiții de siguranță pentru sănătate!

CURSE ȘI PREMII
În acest an avem 4 tipuri de curse competitive, cronometrate și 4 tipuri de curse necronometrate.
Pentru CURSELE CRONOMETRATE alergătorii este nevoie să descarce aplicația STRAVA:
⦁ Cursa Roșie – șase ture de Parc Romanescu (21 km) – ⦁ www.strava.com/segments/24614289;
⦁ Cursa Orange – patru ture de Parc Romanescu (14 km) – ⦁ www.strava.com/segments/24615660
⦁ Cursa Galbenă – două ture de Parc Romanescu (7 km)  – ⦁ www.strava.com/segments/24615726
⦁ Cursa Verde – o tură de Parc Romanescu (3,5 km) – ⦁ www.strava.com/segments/24615785.
Rezultatele vor fi preluate automat din aplicația STRAVA.
Cursele cronometrate pot fi parcurse de mai multe ori de către fiecare participant până pe 20 septembrie 2020, urmând să fie luat în calcul cel mai bun record personal!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ocupanții podiumului vor pune la dispoziția Organizatorului, la adresa de email [email protected] link-urile pentru alergarea respectivă, pentru conformitate!
Vor fi premiate primele trei cele mai bune rezultate la fiecare dintre cursele cronometrate!
Pentru CURSELE NECRONOMETRATE dovada parcurgerii curselor se face prin postarea de fotografii și filmulețe pe pagina de facebook, utilizând hashtag-ul #HaiCuImplicarea.
⦁ Cursa Albastră – destinată copiilor (1 an – 14 ani) – nu este condiționată de un traseu prestabilit (bebelușii 1-2 ani: 50 m mers de-a bușilea, copii 2-3 ani: 200 m, copii 4-5 ani: 300 m, copii 6-7 ani: 500 m, copii 8-9 ani: 600 m, copii 10-11 ani: 800 m, copii 12-14 ani: 1 km).
⦁ Cursa Indigo – cursa destinată persoanelor aflate în fotolii rulante – nu este condiționată de un traseu prestabilit. Va fi trimisă dovada parcurgerii cursei din orice locație conform distanței de 1km. 
⦁ Cursa Violet – Canicross – nu este condiționată de un traseu prestabilit 
Animalele însoțite de stăpânii lor parcurg cursa în orice locație pe distanța de 1 km.
⦁ Cursa Albă – cursa personalului medical – este condiționată de traseul prestabilit de 3,5 km de la cursele cronometrate din Parcul „Nicolae Romanescu”. Cursa este destinată exclusiv personalului medical.

Vor fi premiați toți participanții la Cursa Albastră și Cursa Indigo și trei participanți prin tragere la sorți la Cursa Violet și Cursa Albă.

Premierea va avea loc pe data de 27 septembrie 2020!

TAXE
Taxele de participare se mențin la nivelul ediției anterioare, astfel:
80 lei pentru înscrierea la Cursa Roșie, Orange,Galbenă, Verde și Albă
30 lei vor plăti copiii peste 14 ani și studenții
10 lei pentru înscrierea la Cursa Albastră, Indigo și Violet

ÎNSCRIEREA
Înscrierile se fac pe platforma: https://www.semimaratonulcraiovei.ro/ la secțiunea Înscrieri și vor fi confirmate de plata on-line.

CUM FUNCȚIONEAZĂ EVENIMENTUL:
⦁ Pasul 1: Alergătorii vor completa formularul de înscriere online de pe site-ul semimaratonului – ⦁ www.semimaratonulcraiovei.ro ;
⦁ Pasul 2: Pentru cursele cronometrate alergătorii vor folosi aplicația Strava. Aceasta poate fi accesată  gratuit la https://www.strava.com/ sau descărcată din ⦁ Google Play sau ⦁ App Store. Trebuie să vă creați un cont!
⦁ Pasul 3: Achitați taxa de participare
⦁ Pasul 4: În aplicația Strava solicitați accesul în Clubul Semimaratonul Craiovei 2020 aici:   https://www.strava.com/clubs/smcr2020
⦁ Pasul 5: Alergați (de câte ori și când doriți în perioada de desfășurare a concursului 20 iulie -20 septembrie) segmentul aferent cursei alese .
ATENȚIE: segmentul aferent cursei alese trebuie străbătut în totalitate și în direcția precizată pentru a fi contorizat.
Locația: Parcul Nicolae Romanescu.
Plecarea: de la intrarea Monumentul Hipic (centrul de închiriere biciclete). Alergarea se face pe aleea principală pe lângă pista de biciclete, direcția de deplasare de la plecare este către Restaurant Planter’s – Grădina Zoologică – Castelul Fermecat până la fântâna Valea Fetii cu întoarcere pe lângă Hipodrom – intrare Stadion Extensiv – pe lângă Velodrom, înapoi până la Monumentul Hipic.
⦁ Pasul 6:  Rezultatele vor fi adăugate automat în Clasamentul generat de aplicația Strava.
⦁ Pasul 7: Datele vor fi preluate pe site-ul nostru oficial ⦁ www.semimaratonulcraiovei.ro și actualizate în vederea premierii.

ALTE MODALITĂȚI DE IMPLICARE ȘI SUSȚINERE
Cei care vor să susțină cauza Semimaratonului Craiovei 2020 – Fondul Local de Investiții COVID 19 mai au la dispoziție și alte modalități de implicare:
⦁ SMS 8844 cu textul ABECEDAR;
⦁ donații online utilizând platforma https://www.semimaratonulcraiovei.ro/product/donatii-cauza-fondul-local-de-investitii-covid19/;
⦁ sponsorizând direct Fondul Local de Investiții COVID19 https://www.semimaratonulcraiovei.ro/wp-content/uploads/2020/06/CONTRACT-ARTI-SPONSORIZARE-Semimaratonul-Craiovei.pdf.

PARTENERI MEDIA
Susțin Evenimentul: Kiss Fm, ZTV, Cuvântul Libertății, Radio România Oltenia Craiova, TVR Craiova, Indiscret în Oltenia, Radio Crazy, Săptămâna în Oltenia, Cronica Olteniei, Reporter 24h.

PRODUCĂTOR
SightRunning.ro

SPONSORI
S-au alăturat Evenimentului Smimartonul Craiovei 2020 și susțin mișcarea și faptele bune în calitate de Sponsori (Prieteni): Focus Fitness & Beauty, Centrul de echitație R&R , Supermarketul Animalelor by Doctor Z si Librarie.net.

Amănunte actualizate pe pagina web și pagina de facebook a evenimentului:
https://www.semimaratonulcraiovei.ro/
https://www.facebook.com/SemimaratonulCraiovei/

Promotorul acestui eveniment – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de 17 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 300 de proiecte cu 10.000 de beneficiari direcți finali.

Semimaratonul Craiovei este un eveniment organizat de Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, program powered by ARTI.ro

Politica