joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat le recomandă persoanelor din grupe vulnerabile să se vaccineze antigripal

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, face apel ca populația vulnerabilă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, deoarece există riscul ca gripa să se asocieze cu noul coronavirus și efectele să fie dintre cele mai grave.

Arafat a declarat, duminică seara, la Antena 3, că persoanele vulnerabile la gripa sezonieră sunt vulnerabile și la COVID-19 și ar trebui să se vaccineze pentru a elimina măcar unul dintre riscuri, informează agenția de presă Mediafax.

„Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră și o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Există, din câte înțeleg, doze care au fost achiziționate și aduse de Ministerul Sănătății, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină cel puțin un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poți încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă ești vaccinat”, a spus secretarul de stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Raed Arafat a mai adăugat că este necesar ca populația să respecte în continuare regulile de distanțare, protecție și igienă pentru a evita infectarea cu COVID-19.

Raed Arafat a precizat că în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul de paturi de ATI pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2, în prezent fiind aproape de 1.000 de locuri.

Acesta a dat asigurări că până acum în România nu s-a depășit într-o zi numărul de 550 – 560 de cazuri, cu tot cu suspecți COVID-19, la ATI.

Politica