Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Coronavirus: Israelul impune pentru a doua oară carantina la nivel național

Publicat

pe

Israelul impune, din nou,  carantină la nivel național. E prima țară din lume care ia o astfel de decizie de „lockdown”, pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus. Restricțiile vor fi în vigoare, deocamdată, pentru trei săptămâni.

Decizia intră în vigoare de vineri, 18 septembrie, la ora locală 14:00, în ajunul vacanței de Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc). Până atunci, școlile rămân deschise, scrie Digi24.

După intrarea în vigoare a noilor măsuri, israelienilor le va fi interzis să se deplaseze pe o rază mai mare de 500 de metri de reședința lor. În interior nu sunt permise adunările cu mai mult de zece oameni, iar în exterior numărul maxim permis este 20.

Sunt așteptate măsuri speciale și în ceea ce privește serviciile religioase.

Supermarketurile și farmaciile rămân deschise. În rest, spaţiile comerciale neesenţiale vor fi închise, inclusiv mall-urile.

Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va rămâne însă deschis.

În Israel sunt active în prezent 37.482 de cazuri, iar 1.119 oameni au murit. În Cisiordania sunt 9.845 de cazuri active, iar în Gaza 1.549. În cele două teritorii au murit 240 de oameni, potrivit statisticii oficiale. 

Ţară cu circa 9,2 milioane de locuitori, Israelul a raportat duminică 1.037 de noi cazuri de COVID-19, după ce la începutul săptămânii numărul zilnic al acestora depăşise 4.000.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.