miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Momente incredibile la Minsk. Zeci de femei, reţinute de bărbaţi cu măşti şi cagule negre

Zeci de manifestante care participau la o adunare paşnică a mii de persoane în centrul Minskului pentru a protesta împotriva violenţelor poliţieneşti şi a fraudei electorale, au fost arestate sâmbătă cu brutalitate de poliţia belarusă, potrivit unor canale media şi a unor militanţi pentru drepturile omului, citaţi de AFP, informează Agerpres.

Majoritatea participanţilor erau femei, dintre care unele băteau în cratiţe cu polonice, altele scandau „Daţi-ne-o pe Maşa noastră!”, numind-o printr-un diminutiv pe una dintre figurile de prim-plan ale opoziţiei, Maria Kolesnikova, şi „Pleacă!”, la adresa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Kolesnikova, 38 de ani, a fost încarcerată în cursul săptămânii după ce rezistase expulzării forţate.Aceasta devenise o figură-cheie a opoziţiei după ce alte personalităţi ale mişcării de contestare a regimului de la Minsk au fost fie închise, fie forţate să plece din ţară, între care Svetlana Tihanovskaia, contracandidata preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la scrutinul prezidenţial din 9 august.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ciocnirile au izbucnit în Piaţa Libertăţii din centrul capitalei belaruse când bărbaţi cu măşti şi cagule negre au încercat să le disperseze pe manifestante, care i-au respins, potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune Belsat şi de portalul independent Tut.by.

Cel puţin 30 de persoane au fost arestate, potrivit grupului de apărare a drepturilor omului Viasna.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne belarus, Olga Cemodanova, a declarat pentru AFP că „nişte femei au fost arestate”, fără să spună câte şi fără a oferi alte detalii.

foto: Tut.by.

Politica