vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Surse. Orban pregăteşte remanierea de toamnă în Guvern

Cel puţin patru miniştri vor fi schimbaţi în luna octombrie, susţin surse liberale pentru Adevărul. Doi dintre ei candidează la locale, iar ceilalţi doi vor primi ca răsplată locuri eligibile la parlamentare.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, unde are şanse mari să câştige. Prin urmare, va părăsi Executivului pentru a conduce judeţul în următorii patru ani. Costel Alexe va face echipă în Iaşi cu primarul Mihai Chirica, pe care l-a transferat în PNL, după ce, în urmă cu patru ani, fusese ales pe listele PSD.

La alegerile locale candidează şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, care a intrat în cursa pentru Primăria Focşani. Ion Ştefan a candidat şi în urmă cu patru ani: ba chiar a fost primar pentru o noapte, dar dimineaţă s-a trezit pe locul doi, fiind învins de candidatul PSD Cristi Misăilă, după modelul Mircea Geoană – Traian Băsescu din 2009. Ion Ştefan este unul dintre oamenii de încredere ai premierului Ludovic Orban, care i-a lăsat pe mână Ministerul Dezvoltării, rezervorul cu bani bugetari pentru baronii locali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Ştefan e cunoscut ca ministrul ”Grindă”. A devenit celebru în spaţiul public după ce a explicat că vila în care locuieşte a ieşit cu un etaj în plus dintr-o greşeală a constructorului. “Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea şi-a dorit casă mare, ea să plătească”, declara Ion Ştefan. ”Ea” era soţia. Gafele făcute de Ion Ştefan au stârnit chiar şi nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care nu-l mai vrea ministru, susţin surse politice pentru Adevărul.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, este cu un picior în afara Guvernului: modul în care a gestionat începerea anului şcolar şi gafele repetate au strârnit antipatia părinţilor, susţin sursele citate.

De asemenea, Violeta Alexandru are zilele numărate în Guvern, deşi prestaţia sa ca ministru al Muncii e apreciată de premierul Ludovic Orban. Totuşi, mai mulţi angajaţi din minister au intrat în conflict cu Violeta Alexandru, la fel şi unii colegi de partid.

”Violeta Alexandru munceşte foarte mult, a vrut să cureţe ministerul după Olguţa Vasilescu, dar, din păcate, nu e apreciată nici de partid, nici de colegii din Guvern, care vor linişte”, susţine unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru Adevărul.

Monica Anisie şi Violeta Alexandru vor prinde oricum locuri eligibile la alegerile parlamentare din decembrie. Anisie conduce filiala PNL Sector2, în timp ce Violeta Alexandru e preşedintele PNL Bucureşti, filială reformată după era blaturilor cu PSD.

Politica