joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: La copii nu există diferenţe clare între simptomele date de gripă şi cele date de COVID

Un studiu american publicat în revista JAMA arată că, la copii, nu există diferenţe clare între simptomele date de gripă şi cele date de COVID.

Totuşi, experţii care au făcut studiul spun că mai mulţi copii cu Covid 19 decât cei cu gripă sezonieră au avut febră, tuse, diaree, vărsături, dureri de cap sau dureri în piept la momentul diagnosticului, însă procentul este nesemnificativ.

Nu este însă obligatoriu un semn care să indice prezenţa infecţiei cu COVID, spune medicul infecţionist Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov: „Nu neapărat, pentru că şi copiii care au făcut gripă în sezonul trecut şi a fost o epidemie adevărată, care a lovit foarte mulţi copii, aveau simptome variabile, de la o uşoară astenie sau subfebrilitate sau o tuse rebelă până la simptome severe, cu febră înaltă, cu tuse, cu stare influenţată. Depinde atât de virus şi de organismul pe care apare infecţia anvergura simptomelor care apar şi pe care le dezvoltă persoana infectată”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, experţii americani au observat că vârsta medie a celor cu COVID-19 a fost de 9 ani, faţă de 4 ani, a celor cu gripă. Este necesar însă ca aceste date să fie validate şi de alte studii, potrivit gandul.ro

Până atunci însă toamna aduce o mare provocare pentru părinţi şi copii: gripă sau viroză, suprapuse peste COVID-19. Portul măştii şi igiena sunt esenţiale. În plus, copilul trebuie izolat la primele semne de boală.

Politica